Порука СПЦ уредништву „поганог Блица“: Јефтино сте се продали!

„БЛИЦ СЕ СЛУЖИ ЛАЖИМА ЗА РАЧУН ОНИХ ЧИЈИ СУ ИНТЕРЕСИ СУПРОТНИ ИНТЕРЕСИМА СРПСКОГ НАРОДА“

 • Немачко-швајцарски медијски концерн Рингијер преко свог таблоида Блиц пласира сто-посто измишљену вест о мешању Српске Православне Цркве у избор будућег председника Владе Републике Србије. Ова кампања, у којој нема ни промила истине, траје већ неколико дана. Учешћа у прљавој измишљотини нису поштеђени ни Његова Светост Патријарх ни премијер Вучић. Потом се на виртуелну сцену гурају СНС и измишљена „група конзервативних епископа“ која, тобож, покушава да спречи да министарка Барнабић, зато што је геј (вероватно хоће да кажу да је лезбејка), буде предложена за премијера
 • Црква никога не осуђује. Осуђује само грех, само зло, а човека жали. Све позива на покајање и живот достојан иконе Божје у њему. Позива на покајање и одговорне људе из Блица ако су бар формално православне вере (Срби су макар по именима у импресуму) и поручује им: колико год новца да примате, јефтино сте се продали! Штета коју правите сопственом народу и држави несравњиво је већа!

        ОПШТЕПОЗНАТО је да у време мира поједине снажне политичке и економске групе настоје да у другим државама, ради остварења својих циљева и интереса, изврше утицај на центре одлучивања, ради доношења по њих повољних одлука, али и да утичу на народ, на јавно мњење, по правилу пласирајући лажи, дезинформације и разне опскурне садржаје.

        У Србији такав утицај несумњиво остварује немачко-швајцарски медијски концерн Рингијер. Последњи пример таквог деловања јесте кампања у таблоиду Блиц, заснована на сто-посто измишљеној вести о мешању Српске Православне Цркве у избор будућег председника Владе Републике Србије.

        Ова кампања, у којој нема ни промила истине, траје већ неколико дана. Учешћа у прљавој измишљотини нису поштеђени ни Његова Светост Патријарх ни премијер Вучић. Потом се на виртуелну сцену гурају СНС и измишљена „група конзервативних епископа“ која, тобож, покушава да спречи да министарка Барнабић, зато што је геј (вероватно хоће да кажу да је лезбејка), буде предложена за премијера.

        Погани Блиц погано потура Цркви да чини оно што његови уредници и новинари, по наређењу и за рачун страних интересних група, сами раде.

        Српска Православна Црква, њен Патријарх или било која друга званична установа или личност, не меша се у избор државних званичника.

        Блиц, за рачун оних чији су интереси супротни интересима српског народа и грађана Србије, служећи се лажима, покушава да изврши политички утицај.

        Српска Православна Црква не вири кроз туђе прозоре и не бави се приватним животом државних званичника. Износити саблажњиве детаље или нечија лична искушења у медије и тако људе излагати потенцијалној опасности, крајње је неодговорно.

        Црква никога не осуђује. Осуђује само грех, само зло, а човека жали. Све позива на покајање и живот достојан иконе Божје у њему.

        Позива на покајање и одговорне људе из Блица ако су бар формално православне вере (Срби су макар по именима у импресуму) и поручује им: колико год новца да примате, јефтино сте се продали! Штета коју правите сопственом народу и држави несравњиво је већа!

        Српска Православна Црква
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Zorbas's picture
Zorbas 20:18 15.05.2017.

 • +52
Voting is closed.

Ово на слици ... Је ли мушко или женско?
Некад, кад сам био млад, знала се разлика ...

Драгослав Бајагић's picture
Драгослав Бајагић 20:52 15.05.2017.

 • +48
Voting is closed.

На слици је ни он ни она већ ”оно???”
Нема пишу али има клиторис од седам сантиметара!
Па сад ви размислите шта је то ”оно”

Igor Grozni's picture
Igor Grozni 22:33 15.05.2017.

 • +40
Voting is closed.

Neznam ,dali bi i jednom pruzio ruku, na ovoj sliciu u slavu Hristovu.
Gospod da im sudi i presudi.
Jadna je ova zemlja Srbinova nasta je spala,na popove koji gledaju prema Vatikanu ili ova j gabor zenski koji izda majcinstvo u Srbskom rodu.
Oj!!!Srbijo mila mati uvek cu te tako zvati i onda kad mi vid izbrise sve tvoje lepote.
Srbine .....moj Srbine duso moja dokle ces bre da tolerises Satanske zakone,
koji ti kapu kroje.

Neba's picture
Neba 22:36 15.05.2017.

 • +43
Voting is closed.

Da smo iole ozbiljna država Blic bi morao da plati višemilionsku kaznu i bio bi ugašen. Strašno je sa kojim žarom truju i zaglupljuju narod. B92 ih u stopu prati! Pobogu, samo pročitajte naslove. Najgora "žuta štampa" sa nacionalnom frekfencijom!Upravni odbor RATEL-a je zreo za smenu!
Poštovani komentatori, nije bitna Barnabićka. Bitan je odnos medija prema istini i naopako kreiranje nacionalne kolektivne svesti pod palicom istih. Serviraju nam priču na takav način da ne vidimo drvo od šume. Truju nas! Podižu niske strasti na pedijastal! Iskreno sam se obradovao protestima mladih. Nije bitno da li se slažem ili sam protiv protesta. Bitno je da još uvek ima u njima zrnce misli van "nacionalnih medija".
Sećam se reči pok. Parijarha Pavla kad su se Vizantijci zalili na Srbe je ne mogu potkupiti samo jednog ili dvojicu. Morali bi da potkupe sve! To je bila naša veličina. Sada nas vode žedne preko vode! Žalosno je što se SPC bori sama.

Zorbas's picture
Zorbas 00:28 16.05.2017.

 • +1
Voting is closed.

Ау ала су жестоки!
На ТОЛИКЕ проблема у Цркви, у држави, нису ни ПИСНУЛИ, има 20 година. Ама НИКО се од њих није огласио да каже - па како живи овај наш јадни народ у ово време! Ама барем да нас пожале ...

Одједном су просто ЦИКНУЛИ као да их је гуја изненада за дупе ујела - због потпуно небитне ствари у поређењу са СВИМ оним што нам се збива ...

Да је појединац у питању, рекао би човек - ово је или потпуна будала, или лудак ...

Па то је просто страшно. Досад сам мислио да имамо посла само са грешницима који су залутали тамо где им није место, а сад видим да се ради о тоталним моронима.

Ту има само једно решење: Захтевати да тајне службе објаве досије свих владика и свештеника СПЦ. ЈЕДИНА земља у свету која то није урадила. Па ћемо се онда уверити да је УДБА у цркву постављала своје људе на исти начин као и у све друге структуре - бирала их између педера, курви, убица, коцкара, лопова, разбојника и свих других бранши које је у стању да уцењује и контролише.

Neba's picture
Neba 02:07 16.05.2017.

 • +35
Voting is closed.

Poštovani Zorbas,
pišete o preblemima u SPC? Koje probleme Vi uočavate? Na koje probleme nije "pisnuto" SPC? Kao , uzgred, jedina patriotska institucija, ili organizacija svejedno, (zovte je lonče al, je nemojte razbiti) je na braniku istine. Gde je laž SPC?
Da objasim pod patriotska mislim državotvorna. Kao i svaka institucija ima "trule jabuke", ali sveukupno da li možete da iznesete bilo kakav negativni uticaj SPC? Pritom izjavljujete da UDBA ili DB ne iznosi dosijeje svih sveštenika? Pa iskreno, ona se ubi da iznese sav mogući prljav veš. I ne može toliko da nađe koliko bi želela. Verujte mi da su sve negativne stvari o sveštenim licima objavljene kao i da je interes loših ljudi da se ugled SPC sroza u narodu. Molim Vas nemojte tako naglo suditi. Srbima je jedino SPC ostala kao institucija koja se ne može novcem kupiti. Inače, SPC je institucija do čijeg početka ni Vi ni moja malenkost ne može znati porodnične korene. Ona nas vezuje i iskažimo joj poštovanje! Inače, Crkva se smara sa ubačenim rđama daleko više od 20 godina.

Dejan's picture
Dejan 03:57 16.05.2017.

 • +30
Voting is closed.

Srbima je jedino SPC ostala kao institucija koja se ne može novcem kupiti.

Ha, ha, ha ... pa na cemu ste Vi?

Zorbas's picture
Zorbas 10:59 16.05.2017.

 • +1
Voting is closed.

Које проблеме? Штампа пише: Пахомије педофил. А он седи на Сабору. Црква ни писнула није. Мене другови зезају чим се окренем за неком млађом - Шта зеваш, Пахомије! Качавенда силовао дечкиће, једнога разнео бомбом, Црква ћути. Свештеник у Лозници има грађевинску фирму и бије по граду, не може му нико ништа. Зар је један такав случај? Бркић осуђује јавно Патријарха за најтеже грехе за једног монаха, и за кривична дела. И ћутање. Па где су тужбе ако је лаж у питању, закон је јасан. Знате ли каноне? Ја сам прочитао неколико књига. О таквим стварима МОРА да расправља Сабор, да осуди, да збаци. Лихварски кредити у Швајцарцима, Манда умро од стреса. Ћутање. Више од 50% Срба је незапослено. И пљачкају их ЕПС, Водовод, порези ... У којој то држави немаш посао, немаш социјалну помоћ, тежак си болесник, а држави ти тражи да платиш све рачуне и још те са њима поткрада? Људи се убијају сваки дан. И опет ћутање. Превладала у народу латиница, инструмент Ватикана. Црква ћути. Ово је само део, и шта ти још треба, пријатељу? Лажи, само лажи, Црква ћути. Нису они бре Црква Христова, ЈА САМ ЦРКВА ХРИСТОВА, и сви верујући су ЦРКВА, а они су ЛАЖА окупаторска, баш као и ова власт. "SPC je institucija do čijeg početka ni Vi ni moja malenkost ne može znati porodnične korene." Човече, не лупетај! Моји су преци ПРЕМА ПОРОДИЧНОМ ПРЕДАЊУ, примили веру и СЛАВУ од Апостола Андреја, а они учествују у лажи власти, Шваба и Грка, да смо се ми овде доселили у 6. веку ...
Ја имам завршених 8 универзитетских година, али сам и гајио башту. Ти ниси никад видео јабуке како труле у корпи. Први дан има једна или 2 убијене од 20. Други дан 10. Трећи дан погледаш, једва да једна може да се једе и то ако се одсече шта је труло. Они су корпа од трећег дана. И немој ми протурати фразе о УДБИ, УДБА и данас постоји, исто као што су ти комуњаре на власти, само су сви много гори него пре 50 година. Онда су радили на корист народа. Па где су ти досијеи владика? Где су? У Бугарској су некоћ објављени па се показало да МАЛО КО није радио за службе. И у Пољској, и у Румунији.
"Verujte mi da su sve negativne stvari o sveštenim licima objavljene" Вама да верујем, а да не верујем све оно што знам? Па ја их лично познајем на десетине. Они који ваљају, њих нигде нема, нико их и не зна, такав је систем. Распитај се мало, питај неког студента Богословског факултета који су стално са њима у контакту и који су дошли да студирају из љубави, или неког вероучитеља. Немој веровати шта КАЖУ медији, то је СВЕ ЛАЖ, ЛАЖ, ЛАЖ ...

Zorbas's picture
Zorbas 11:07 16.05.2017.

 • +22
Voting is closed.

И немој да се љутиш, изнервирао сам се, али то нема везе са тобом. Немој бити као мој покојни ћале. У време санкција, зима, ни капи масноће немамо у кући, убих се да нађем флашу уља, обишао цео град. И нигде ниједне. Увече улазим у кућу, кад дошао ћале. Па где си ти до сада? Тражио уље по целом граду? Па где си то тражио, то можеш жену да лажеш, уља има у Максију. И мени падне на памет да једино нисам гледао у нашем Максију, на 100 метара од куће! А он ту обично сврати кад долази код нас и купи понешто да понесе кући. Престанем са одрешивањем чизама, и питам - па колико си ти узео, је ли у нашем Максију? Па нисам купио, али има у СВИМ Максијима, јавили су у Дневнику! И мени лакне, па скинем чизме и заменим чарапе. СВЕ МИ ЈЕ ЈАСНО. Он је тако наседао Брозу, Милошевићу, и сада би Вучићу. Радије веровао њима него својим очима.

sloba.dragicevic@gmail.com's picture
sloba.dragicevi... 09:19 16.05.2017.

 • +24
Voting is closed.

Не знам само зашто се СПЦ правда и брани од тога, да води рачуна о своме стаду. Па црква и постоји због тога да држи своје вернике на Божијим путевима. Зашто је светском олошу (олошу у служби Запада), психопатама и сексуалним болесницима дозвољено да воде народе, а институцији у служби Бога се то забрањује? Па на ово питање одговор је једноставан. Па зато штоо свет у новим односима води сатана и Запад који је већ у служби сатане. Велики је притисак ђавољих следбеника да пониште поруке Светог саве Светог Петра Цетињског, Светог Владике Николаја Велимировића.
И зашто се дозвољава да листови у служби сатане као што су ''Блици'' и сличн, уопште постоје и залуђују народе о виртуелним слободам, слободама да буду изопачени и зли и да служе у покоравању света.
Кад год видим некога да чита ''Блиц'' (латиница) је га сажаљевам и молим се Богу за њега. Да га Бог изведе на прави пут.

Zorbas's picture
Zorbas 11:10 16.05.2017.

 • +1
Voting is closed.

Е па Слобо, ја их не сажаљевам, него се питам када ће да се појаве групе вас младих којима бих се ја одмах придружио, да отима на трафикама гомиле таквих новина и спаљује их, да скида све натписе латиноцом по градовима ... Или макар да читав народ прихвати бојкот таквих новина ...

miky456's picture
miky456 01:32 17.05.2017.

 • +20
Voting is closed.

@ Igor grozni, Govoris o Srbstvu, u tvom recniku postoji "BRE" to je tursko " bre " nije Srpsko! Kritikujes Vlast, kritikujes SPC, pa covece oni su iz Srpskog"korpusa" nisu oni iz nekog drugog naroda vec SRBI iz Srbije!

Zorbas's picture
Zorbas 10:59 17.05.2017.

 • +1
Voting is closed.

Ето! Други човек који верује све што прочита на медијима и што му кажу путем образовања!
Наводни турцизми, још једна од ПОДМЕТАЧИНА Рим + Берлин. Преко Академије, Универзитета, образовања, медија, а стара се да то функционише УДБА, БИА, или како год се сад већ зове ...
О ... имам ја лепу збирку ...

Какво БРЕ турско, БРЕ! Туркменски језици су такви, да човек не може да понови НИЈЕДНУ. Турци су муке имали вековима да језик доведу до каквог-таквог нормалног стања. Није џабе број један дипломатки језик био србски. Знаш ли колико србизама има у турском?

А те речи које ти се чине као турске, махом су Персијске. Неке јесу ПОНОВО дошле код нас преко Турака. Неке су остале из Аријевских времена када су неки Срби живели ПОРЕД ЊИХ. А неке је донела војска Лесандрова назад, у Македонију и Илирик.

Кажу Хрвати и Немци - вас су Турци правили, исти су црни као и ви.

1) Код нас није важило феудално право прве брачне ноћи. Нити су Турци били банда. Да, било је појединачних испада. Али ако силована жена остане трудна, кад треба да се породи, Срби нису хранили свиње 7 дана, и новорођенче би бацили свињама ...
2) Од 80 милиона Турака - 9 милиона је србског порекла, многи говоре србски, памте славу коју су славили. 500 година! А колико их ј тек бугарског, грчког, руског, јерменског порекла. Далеко више од половине.

Zorbas's picture
Zorbas 11:02 17.05.2017.

 • +1
Voting is closed.

Овде бре треба ГВОЗДЕНА МЕТЛА! Један чврст момак. Од Челика. Стаљин!

Драган Ђорђевић's picture
Драган Ђорђевић 13:25 17.05.2017.

 • +15
Voting is closed.

Читајући Ваше коментаре закључио сам да сте човек широког образовања и зато ово "Стаљин" схватам као израз љутње. Нама би више одговарао човек као што је био Бизмарк. Битно је да се народ заплаши од непоштовања закона а не од непослушности било каквој неограниченој или тоталитарној моћи. Код нас се народ не плаши много непоштовања закона али се плаши мафијаша и са њима спрегнутих структура у службама безбедности. Како то променити? Један од начина јесте да се држава претходно уништи(у рату или револуцијом) па да се прави изнова као што су настале СССР и ФНРЈ. На тај начин данас није изводљиво. Други је начин да човечанство дође до комунистичке револуције мирним развојем као што је предвиђао Маркс. Тај начин је много добар само има једну ману - мора много да се чека. Ако неко зна трећи начин молим да ми јави.

Zorbas's picture
Zorbas 15:41 17.05.2017.

 • +19
Voting is closed.

Стаљин није никакав израз љутње, напротив. Да некако може да дође Стаљин, то би био знак велике СРЕЋЕ! Сада је у Русији отворено много докумената и има их пуно на интернету. Све оно што смо ми у младости читали о "монтираним процесима", о Стаљину, сада видим да је била Брозова пропаганда преузета са Запада. Каква "Завера ћутања", показује се да су сви они генерали пред рат ЗАИСТА шуровали са Немцима ... Има неколико докумената где Стаљин ОДБИЈА да се стреља по 1.500 или 2.000 људи, што је стално тражио млади Хрушчов. Репресије и безакоње без мере спроводили су млади таленти типа Хрушчова, с којима је Стаљин имао муке. Они су га на крају и убили и бацили сво своје блато на њега. Хрушчов је био прави ЗЛИКОВАЦ и он је започео растакање Русије.

Исту ствар смо имали и овде код нас. Књаз Милош је градио србску државу, а разни "господари" стално су ометали, пљачкали и организовали завере против књаза, а кад је умро, онда су се постарали да га попљују. И њихови лоповски наследници.

Ето, сви ми више волимо Карађорђевиће. С једним пријатељем имам великих проглема јер обожава краља Александра" Ујединитеља". Резултат његове владавине је КАТАСТРОФА:

1) До 1919. године сви Даламатинци и Дубровчани су се изјашњавали као Срби. После не.
2) Спахо, вођа муслиманама, тражио је да муслимани буду признати као Срби исламске вере. Одбио га је Пашић, под изговором да не да краљ јер је Црква против.

Последица = 2,5 милиона погинулих Срба у рату, Срби протерани са Косова, продрла латиница, комунизам ...

Додај коментар