ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ: Геј-парадама се плански руше се брак и породица

НЕ КРИЈЕ ДА ЦРКВА НА ГЕЈ ПАРАДУ ГЛЕДА „ЦРНО ДА ЦРЊЕ НЕ МОЖЕ ОД ТОГА БИТИ“

  • Патријарх истовремено упозорио да српском народу „недостаје само још та пошаст па да нестане са лица земље“. Па указао: „Породица је основна ћелија друштва и народа. Крајње је време да Црква и држава ураде нешто ради подстицаја наталитета, као и духовне и моралне обнове српског народа“

        ЊЕГОВА светост патријарх српски Иринеј поручио је да је Српска православна црква (СПЦ) против одржавања „геј параде“, којом се плански руше брак и породица.

        „Црква и држава морају да ураде нешто с циљем подстицаја наталитета, као и духовне и моралне обнове српског народа“, навео је патријарх и додао да Црква на „геј параду“ гледа „црно да црње не може од тога бити“.

        Осврнувши се на ЛГБТ популацију у Србији, патријарх српски је за „Недељник“ осудио њихов покушај организације „геј параде“ у Београду.

        Упитан шта би поручио тим младим људима из ЛГБТ популације, који планирају шетњу београдским улицама, патријарх Иринеј је рекао: „Чега се паметан стиди, будала се поноси!“

        Патријарх Иринеј, међутим, није желео да се изјасни да ли су се државне власти консултовале са Српском православном црквом у вези са одржавањем параде и да ли очекује немире и насиље у Београду током скупа.

        „У нашем трагичном времену ништа није тако угрожено као брак и породица. И брак и породица се плански руше, а посебно `геј парадом`“, оценио је патријарх Иринеј.

        Патријарх Иринеј каже да српском народу „недостаје само још та пошаст па да нестане са лица земље“.

        „Породица је основна ћелија друштва и народа. Здрава породица је основ за здраво друштво, здрав народ, здраву просвету, здраву културу“, навео је патријарх српски Иринеј и закључио да је крајње време да Црква и држава ураде нешто ради подстицаја наталитета, као и духовне и моралне обнове српског народа.

        „Геј парада“ је у Београду заказана за суботу, 28. септембра, али МУП још није изашао са ставом да ли безбедносне процене дозвољавају њено одржавање.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари