Иринеј: Трагедија која је задесила православни руски народ је трагедија свих нас

СРПСКИ ПАТРИЈАРХ У РУСКОЈ ЦРКВИ У БЕОГРАДУ ОДСЛУЖИО ПАРАСТОС ПОГИНУЛИМ У УДЕСУ Т-154

  • Патријарх ИРИНЕЈ: У авионској несрећи страдали су чланови ансамбла Александров који је уносио лепоту и радост у живот оних који су имали прилике да га слушају. И ми Срби смо имали велику част, не једанпут већ више пута, да чујемо изузетни хор Александров са њиховом чудесном песмом
  • У име патријарха Кирила, протојереј Виталије Тарасјев,рекао је: Благодаримо Вам, Ваша Светости, што сте нас у овом трагичном тренутку за Русију, Руску Православну Цркву и руски народ пригрлили топло, братски и хришћански, као што су то чинили и Ваши славни претходници

          СВЕТ је 25. децембра 2016. године потресла вест да се изнад Црног мора срушио авион Ту-154 Министарства одбране Русије. Посаду је чинило 92 људи.

          Његова Светост Патријарх српски Иринеј одслужио је 26. децембра 2016. године у руској цркви Свете Тројице у Београду парастос настрадалима у авионској несрећи над Црним морем.

          Патријарху српском су саслуживали протојереј Виталије Тарасјев, старешина Подворја Московске Патријаршије, и свештенство Архиепископије београдско-карловачке.

          За покој душа пострадалих молио се Преосвећени Епископ кронштатски г. Назарије, викарни епископ Епархије петроградске и настојатељ лавре Светог Александра Невског.

          Патријарх српски г. Иринеј је поручио овом приликом да српски народ дели бол руског народа и породица страдалих.

           - Трагедија која је задесила православни руски народ је трагедија свих нас. У авионској несрећи страдали су чланови ансамбла Александров који је уносио лепоту и радост у живот оних који су имали прилике да га слушају. И ми Срби смо имали велику част, не једанпут већ више пута, да чујемо изузетни хор Александров са њиховом чудесном песмом, подсетио је Патријарх.

          У име Његове Светости Патријарха московског и све Русије г. Кирила, старешина Подворја Московске Патријаршије у Београду, протојереј Виталије Тарасјев, пренео је Патријарху српском г. Иринеју изразе благодарности:

          - Благодаримо Вам, Ваша Светости, што сте нас у овом трагичном тренутку за Русију, Руску Православну Цркву и руски народ пригрлили топло, братски и хришћански, као што су то чинили и Ваши славни претходници.

          Тужном молитвеном чину присуствовали су амбасадор Руске Федерације у Београду г. Александар Чепурин са дипломатским особљем, амбасадор Републике Белорусије у Београду г. Владимир Чушев, директорка Руског културног центра у Београду гђа Надежда Кушћенкова, представници Војске Србије и Војске Руске Федерације, др Марко Николић у име Управе за односе са традиционалним Црквама и верским заједницама Србије и други.

          http://spc.rs/sr/parastos_u_ruskoj_crkvi_svete_trojice_u_beogradu

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари