И ћивот светог Петра призива браћу да приђу овом светом огњу

Митрополит Амфилохије приликом налагања бадњака испред Цетињског манастира

         Бадњаке су испред Цетињског манастира – као и увек – наложили свештенство и верници Митрополије црногорско-приморске Српске православне цркве у присуству митрополита Амфилохија.

         Он је верницима окупљеним испред манастира рекао „да се на том месту окупљају више од 500 година, да се огрију на том огњу, да се просветле светлошћу, да се помиримо, братски загрлимо, да једни другима опростимо и да обновимо у себи веру у Христа".

         "Али морам да вам кажем, сваке године мене рани туга, овде на Цетињу. Управо зато што последњих година, као што видите, има нека од наше браће који ложе неку своју ватру која никада није ложена на Цетињу", рекао је Амфилохије.

         "Зашто да не дођу код ћивота св. Петра. Он их призива. Нико њима не брани да дођу овом светом ћивоту и овом светом огњу и бадњаку који је овдје ложен и који ће се овде ложити", рекао је он.

         "Ја их одавде, све њих, благосиљам и молим пред ћивотом светога Петра и пред огњем да у будуће и они приђу овде овоме месту где су њихови преци овде сабирали да се не одвајају од своје браће и да се не удаљују од ћивота светог Петра и да се не удаљујемо једни од других", поручио је Амфилохије.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари