Епископ Теодосије: На КиМ је сваки Србин крив док не докаже да је невин

„КАО ЕПИСКОП И ДУХОВНИ ПАСТИР ОВОГА НАРОДА - ДУБОКО САМ ЗАБРИНУТ“

  • „Срби из Мушутишта се и сами годинама суочавају са разним врстама претњи и притисака чији је циљ да се спречи њихов повратак у родно село и обнова кућа, порушене цркве, као и оближњег манастира Св. Тројице. Они који предњаче у претњама су управо оне комшије Албанци који су Србима из овог села већ узурпирали имовину и желе да је задрже“

       ЕПИСКОП Рашко-призренски Теодосије изразио је данас дубоку забринутост због случаја хапшења 74-годишњег Србина Богдана Митровића 28. августа на празник Успења Пресвете Богородице, преноси портал ТВ Храм.

       „Као Епископ и духовни пастир овога народа дубоко сам забринут због овог случаја који је бацио сенку на радост празника Успења Пресвете Богородице, посебно имајући у виду да је Богдан Митровић претходних година слободно долазио на Косово и Метохију и нико није износио никакве сумње о њему. Наши људи, посебно они који желе да се врате и обнове своје домове, овај поступак доживљавају као још један од притисака косовских институција на Србе,“ рекао је Владика Теодосије и нагласио:

       „Претходних година били смо сведоци честог насумичног прозивања Срба за ратне злочине по неправедној логици да је сваки Србин крив док не докаже да је невин. Готово по правилу иза оваквих оптужби постојала је намера да се спречи повратак расељених и да се српски народ приволи да прода своју земљу Албанцима. Некима су били потребни месеци да докажу своју невиност подносећи велику душевну бол и здравствене проблеме.

       Срби из Мушутишта се и сами годинама суочавају са разним врстама претњи и притисака чији је циљ да се спречи њихов повратак у родно село и обнова кућа, порушене цркве, као и оближњег манастира Св. Тројице. Они који предњаче у претњама су управо оне комшије Албанци који су Србима из овог села већ узурпирали имовину и желе да је задрже. Сличне примере, нажалост, имамо и у другим крајевима Косова и Метохије.

       Зато апелујемо да се у сарадњи са међународним представницима што пре расветле све околности овог случаја и заштите права Богдана Митровића, као и свих грађана српске националности који годинама након завршетка рата бивају проглашавани кривим на основу насумичних оптужби појединаца.“

       Митровића су припадници тзв. Косовске полиције извели из аутобуса са групом верника који су обишли своје порушене куће у селу Мушутиште код Суве Реке и учествовали у Светој Литургији на рушевинама храма Пресвете Богородице из 1315 године.

       Овај храм су порушили припадници ОВК непосредно након завршетка оружаног сукоба 1999. године, када су запаљене све српске куће у селу и сви Срби избегли.

       Српске куће и црква су у рушевинама већ 18 година, а у село не може да се врати ниједан Србин.

       Богдану Митровићу је најпре истражни судија у Призрену одредио 48 сатни притвор, да би јуче притвор продужен на 30 дана због наводног учешћа у ратним злочинима 1999. године, наводи ТВ Храм.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 20:12 31.08.2017.

  • +3
Voting is closed.

Sibalicu pozdravio te Artemije !

Igor Grozni's picture
Igor Grozni 22:38 31.08.2017.

  • +2
Voting is closed.

Gospode sacuvaj i sakloni
ima li vise dna u koji mozemo da upadnemo.
Ovu bradate jeresi treba oterati iz Crkve,moliti se Gospodu za oprostaj
sto se Njega odrekosmo samovoljni.
Treba pogledati samo ko je na slici Dva izroda
Irineja i otpad Pravoslavne vere Jovan.
Ovaj sto nosi krst....je najgori od sviju.....nosi Satanisticki krst na kome je Satana
naseg Gospoda Isusa Hrista usmrtio.Zato oni teski jeresi nose svoje simbole.
Krst nije nikakva casi krst to je satanisticka tvorevina delo sa kojim se
danas Vatikanci ponose.
Srbstvo tone u bedu i nestanak.....mislimo na to.
U ovoj zemlji nista ne funkcionise po volji Serbskog naroda,vec samo po tudem i neprijateljima nasim.
Kad Crkva krivi svoj narod .....tu smo dotakli dno dna.

Додај коментар