Вучић Путину: И да немам стране госте, тешко би било да дођем због ствари које ви добро знате

НАГЛАСИО ДА ЋЕ СРБИЈУ НА САМИТУ БРИКС ПРЕДСТАВЉАТИ: ВУЛИН, ГАШИЋ, ПОПОВИЋ И МЕСАРОВИЋ

* Наввео да је председнику РФ предочио: Сутра имам трилатералу са (Робертом) Фицом и (Виктором) Орбаном у Комарну. Премијер Пољске Доналд Туск долази (у Београд) прекосутра. Туску ће се придружити Кирјакос Мицотакис, наш грчки пријатељ. Вече касније стиже Урсула фон дер Лајен и ја сам био веома поштен према председнику Путину

* „Србија је једина земља у Европи, словима и бројем, једина земља у Европи која није приступила ни једној декларацији, а само у овој години их је било 44 против Руске Федерације. Од 44 пакета различитих санкција, које су само ове године донете, Србија се ни једној није придружила и он (Путин) то високо цени“

__________________________________________________________

          ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да ће четворо министара представљати Србију на Самиту БРИКС-а у Казању.

          Вучић је рекао да је и дан када је добио позив председника Русије Владимира Путина рекао амбасадору Русије да је претходних дана договарао са Доналдом Туском и да је он потврдио долазак, али да ће да види са њим хоће ли доћи или не.

          „Доналд Туск премијер Пољске је то прихватио и он долази прекосутра, сутра имам трилатералу са (Робертом) Фицом и (Виктором) Орбаном, као представник Србије, са Словачком и Мађарском у Комарну, у среду већ стиже Доналд Туск, али се њему придружује Кирјакос Мицотакис, наш грчки пријатељ. Вече касније стиже Урсула фон дер Лајен и ја сам био веома поштен према председнику Путину", рекао је Вучић за РТС.

          Вучић је рекао да је то пренео Путину.

          "Ја сам био веома поштен према председнику Путину и рекао му, дакле, то је било заказано раније, али нисам крио и рекао сам му: Поштовани господине председниче, и да нема ових посета, било би ми изузетно тешко  да дођем због различитих ствари које ви добро знате и за које верујем да разумете Србију. Србија је једина земља у Европи која није, словима и бројем, једина земља у Европи која није приступила ни једној декларацији, а само у овој години их је било 44 против Руске Федерације", рекао је Вучић.

          Како је додао, од 44 пакета различитих санкција које су само ове године донете, Србија се ни једној није придружила и он то високо цени.

          "Ја сам му рекао да би и са тим, и да нема свега овога, било тешко, али да ћемо послати делегацију коју ће чинити четворо наших министара - од потпредседника Владе Србије Александра Вулина, министра Братислава Гашића, министарке Адријане Месаровић и министра Ненада Поповића", рекао је Вучић.

          Како је рекао, да ће они представљати Србију на Самиту Брикса.

          Навео је и да је од огромног значаја за земљу посета Урсуле фон дер Лајен.

           На питање да ли је могуће данас бити на самиту БРИКС-а, а да се то не узима као било какво скретање са, рецимо, евроинтеграција, Вучић је одговорио - да није могуће.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари