Додик: Конаковић је наш корисни идиот - показује колико је БиХ бесмислена

„ПОКУШАВА ДА БУДЕ ВЕЋИ ОД ИЗЕТБЕГОВИЋА, А НИТИ ЈЕ ПОЛИТИЧАР НИТИ ИМА СВОЈУ ПОЛИТИКУ“

Елмедин Конаковић

* Већ одавно је у области спољне политике срушен уставни поредак БиХ. Муслимански представници самостално износе ставове својих партија и политике муслиманског Сарајева. Чини им се да су успели нешто урадити на почетку, хвалећи се као што се хвали, како други кажу, нарко-сарадник Дино

* На један чудан начин, страни завојевачи у БиХ су усмерени ка томе да обесмисле БиХ, јер она и јесте таква - бесмислена. Дино и странци то практично показују сваког дана. Нека само наставе. Немојте да вас обесхрабре наши позиви на уставни поредак, процедуре, Дејтонски споразум. Све је то ионако пропало, а нама треба Дино, да у форми корисног идиота, све то и практично потврди

_____________________________________________________________

          ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је да све што Елмедин Конаковић прича по свету нема везе са БиХ, Републиком Српском и Федерацијиом БиХ, нити са народима који ту живе, јер он износи само личне ставове и "млати празну сламу" с циљем да заради који јефтини политички поен код својих сународника.

          - Конаковић је најочитији пример правог наследника политике Mуслиманске браће Алије Изетбеговића. У жељи да се додвори сарајевској чаршији, он упорно покушава да буде већи од Изетбеговића, јер нити има своје политике, ни става, а није ни политичар - истакао је Додик одговарајући на молбу да прокоментарише обраћање министра иностраних послова у Савету министара Елмедина Конаковића на састанку министара спољних послова Покрета несврстаних земаља у Њујорку где је изнео низ неистина о протеклом грађанском рату у БиХ.

          Додик је рекао да "овај политички спекулант покушава привући пажњу бирача и муслимана својом политиком јер је ни нема, па онда покушава да се одржи на политичкој сцени ратнохушкачким изјавама, ширењем неистина о Милораду Додику, Александру Вучићу, Републици Српској и Републици Србији".

          - Дино Конаковић није достојан уопште да седи у Њујорку и разговора о било којој теми. Он нити представља БиХ, нити износи усаглашене ставове легално изабраних политичких представника у институцијама БиХ. Његов ниво је сарајевска махала где може до сутра да прича, клевеће и лаже, а све преко тога је крупан залогај за малог у покушају - оцијенио је Додик.

          Он је додао да је, како је рекао, постало сувишно коментарисати лика попут њега и давати му на значају, јер је реч о неком ко се упорно упиње да буде неко, а у ствари је обична нарикача по белосветским дестинацијама.

          - Већ одавно је у области спољне политике срушен уставни поредак БиХ. Муслимански представници самостално износе ставове својих партија и политике муслиманског Сарајева. Чини им се да су успели нешто урадити на почетку, хвалећи се као што се хвали, како други кажу, нарко-сарадник Дино. Нама то одговара, јер ће управо то показати колико је БиХ бесмислена, а Дино, Хелез и они раније успешно то раде - истакао је Додик.

          Председник Српске је у изјави за Срну навео да странци то знају и не покушавају да спрече овако негативне трендове по БиХ, јер им понекад то одговара, као и нама.

          - На један чудан начин страни завојевачи у БиХ су усмерени ка томе да обесмисле БиХ, јер она и јесте таква - бесмислена. Дино и странци то практично показују сваког дана. Нека само наставе. Немојте да вас обесхрабре наши позиви на уставни поредак, процедуре, Дејтонски споразум. Све је то ионако пропало, а нама треба Дино, да у форми корисног идиота, све то и практично потврди - рекао је Додик.

           Председник Српске посебно је указао да тема састанка Покрета несврстаних земаља у Њујорку није била БиХ већ Палестина и да је Конаковић мислио да ће их импресионирати износећи лажи о једном конститутивном народу у БиХ.

           Поновио је да иступ Конаковића није став БиХ, већ чиста злоуотреба малих људи, малих домета, који износе своје и ставове учмалог политичког Сарајева, те им служи за њихову сарајевску чаршију, не за озбиљну политику.

          - Ни један међународни акт није оптужио Србију, мада су муслимани остали у силној жељи да се то деси. То се није десило и никада се неће ни десити, јер то није тако. Иступ Конаковића више говори о томе да он млати празну сламу и то је нама познато - рекао је Додик.

           (Срна)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари