Додик: Уз споменик палим за Српску ће бити вечита стража

ПРЕДСЕДНИК СРПСКЕ НАГЛАСИО: БИЋЕ И ПОСЕБНА ЦЕРЕМОНИЈА СМЕНЕ СТРАЖЕ

На откривању Споменика Мајци

* „Споменик јесте и треба да буде оличење нашег односа према страдалим у прошлом рату за нашу слободу а и да буде место нашег окупљања... Годинама смо жељно чекали овај тренутак“

__________________________________________________________________

          ГОДИНАМА чекамо ово Централно обележје, али сваке године смо обележавали страдање, и сваке године смо то чинили са посебним емоцијама и посебним напорима и жељом да дође овај тренутак - рекао је председник Републике Српксе Милорад Додик.

          - Споменик јесте и треба да буде оличење нашег односа према страдалим у прошлом рату за нашу слободу а и да буде место нашег окупљања - указао је Додик на церемонији у Бањалуци у оквиру које ће званичници Српске и грађани обићи локацију на којој се гради централно спомен-обележје погинулим борцима Одбрамбено–отаџбинског рата.

          Истакао је да ће тражити од МУП-а Републике Српске да обезбеде вечиту стражу која се мора поставити и да буде посебна церемонија при предаји смена.

          Ово је обележје које ћемо без обзира на политичку припадност оставити иза себе, као доказ наше спосоности да можемо ово да урадимо.

           - Овим некако стављемо прст у око другима. Они не желе ово да гледају - рекао је Додик.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари