Џипови америчких војника на прилазу језеру Газиводе

А У СЕВЕРНОЈ КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ ПИЈАЧНИ ДАН – СВОЈУ РОБУ ПРОДАЈУ И СРБИ ЈУЖНО ОД ИБРА

* Језеро и хидроцентрала Газиводе код Зубиног Потока и трафостаница Валач су кључни енергетски ресурси на северу Косова, у власништву Електропривреде Србије

__________________________________________________________________________________

         НЕКОЛИКО џипова америчких војних снага налази се на прилазу језеру Газиводе, а војници кажу да су на редовним војним вежбама у оквиру планираних активности, објавила је Радио-телевизија Србије.

         Како је јавио репортер РТС-а, они су најпре примећени јутрос на прилазу језеру Газиводе на главном магистралном путу, а потом и на самом прилазу језеру.

         Главни прилазни пут према језеру и брани се гради, а на самом почетку зоне градње паркирана су три војна џипа. Ту је око двадесетак америчких војника, наводи РТС.

         Амерички војници су за РТС рекли да су на редовној вежби, да не блокирају прилаз језеру и брани и да свако ко хоће може да прође.

         На питање због чега су јутрос на језеру Газиводе, које се последњих дана помињало као простор који може бити блокиран, они су рекли да њихова активност није стриктно повезана са тим.

         Нису могли да кажу колико ће се задржати на прилазу језеру, навео је репортер РТС-а и додао да је јутрос мирно на северу Косова, а осим инсталирања америчких војника на прилазу и око језера нема информација о неким полицијским и војним померањима.

         Језеро и хидроцентрала Газиводе код Зубиног Потока и трафостаница Валач су кључни енергетски ресурси на северу Косова, у власништву Електропривреде Србије.

         Газиводе су у протеклом периоду биле често помињане као „мета” приштинских власти, које желе да их „укључе” у косовски енергетски систем, наводи РТС.

         (Бета)

         У обичајени пијачни дан у

      северној Косовској Митровици

         У СЕВЕРНОЈ Косовској Митровици од јутрос је уобичајен пијачни дан.

         Своје производе донели су Срби из средина јужно од Ибра јер друге пијаце, где безбедно могу да продају оно што произведу, нема. Време је годишњих одмора па је на улицама мање људи, али ништа не указује да су се уплашили, или да су у паници после претњи које су поједини медији пренели о евентуалном заузимању Газивода током протекле ноћи.

         Са пажњом ослушкују поруке из Београда и очекују да ће решење за питање Косова, па и севера Косова, бити пронађено у дијалогу и на миран начин.

         На улицама је уобичајено присуство припадника Косовске полицијске службе док војника Кфора у самом граду готово и да нема.

         (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари