ТС: Уговор о концесији за „Николу Теслу“ није објављен како је Брнабић рекла

НЕКА ВРСТА ОПИСА УГОВОРА ОБЈАВЉЕНА НА ПОРТАЛУ ЈАВНИХ НАБАВКИ

  • У „опису“ су као поверљиви су означени документи под називом „осигурање“, „финансијски модел“, „запослени који прелазе“, „уговори који се преносе“ и „уговор о техничким услугама“, са друге стране, тајну не представљају документи „понуда“, „обавезни радови“, „кључни индикатори пословања и казне због кључних индикатора пословања“

        ПРЕМИЈЕРКА Србије Ана Брнабић рекла једа се уговор са Вансијем о концесији за аеродром „Никола Тесла“ у Београду, у форми у којој је то могуће, може видети на сајту Министарства финансија, али Транспарентност Србија данас наводи да то није тачан податак.

        „Уговор са Вансијем објављен на сајту у форми у којој у овом тренутку може да се објави, на сајту Министарства финансија, мислим Комисија за јавно-приватна партнерства. Дакле, сви основни елементи уговора су објављени“, рекла је Брнабић у четвртак у Скупштини Србије одговарајући на посланичка питања.

        ТС наводи да место објаве није тачно, јер уговора нема на сајту Министарства, ни на сајту Комисије, али да су неки подаци о уговору објављени на Порталу јавних набавки у оквиру збора докумената о концесији „Јавно приватно партнерство концесија за аеродром Никола Тесла документи 2017/2018“.

        „Међу шест објављених докумената не налази се сам уговор са анексима, ни у целини, ни у деловима, већ само поједине информације унете у одговарајуће обрасце“, наводи се у саопштењу.

        Како наводи ТС у документу „Подаци о уговору“ вредно је то што је свих 25 прилога уговора пописано по називу, као и то што су поименце одређени прилози за које се каже да се „сматрају поверљивим“ зато што садрже податке о личности и пословне тајне, што се односи на пет докумената.

        „Из тога се може закључити да преосталих 20 прилога не представља пословну тајну и да се већ сада могу објавити, али то ипак није учињено“, наводи ТС.

        Као поверљиви су означени документи под називом „осигурање“, „финансијски модел“, „запослени који прелазе“, „уговори који се преносе“ и „уговор о техничким услугама“, са друге стране, тајну не представљају документи „понуда“, „обавезни радови“, „кључни индикатори пословања и казне због кључних индикатора пословања“, наводи ТС.

        Како се наводи, Србија и АД Аеродром Никола Тесла, преузели су на себе обавезу да помогну приватном партнеру у прикупљању информација у вези са пословањем Аеродрома, да помогну у прикупљању свих потребних сагласности, „да поштује изјаве и гаранције из члана 7. Уговора“ (који није објављен), да сноси трошкове пренамене пољопривредног у грађевинско земљиште, да обезбеди приступ земљишту, расположивост комуналних и других мрежа и слично.

        Из објављених података такође се види и укупна висина инвестиције.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари