Нацистички покрет је сада последња организована политичка сила Украјине

АМЕРИКАНВИ И ЕУ ВЕЋ ЧЕТИРИ ГОДИНЕ СПАСАВАЈУ УКРАЈИНУ, АЛИ ИМ ТО НИШТА НЕЋЕ ВРЕДЕТИ

  • Грађански рат у Украјини фактички је почео још 2004-те, а у врућу фазу је ушао онда када су групације из политичке елите почеле да у борби за власт користе етнички, лингвистички, верски, ментални и политички раскол Украјине, а још одустале од избора и прешле на преузимање власти преко `мајдана`
  • Следећа фаза биће спасавање живих глава. Тада никоме неће бити до вегетаријанства. Не `поједеш` ти – појешће тебе други

Пише: Ростислав ИШЋЕНКО

          ДАНАС ни непоправљиви кијевски оптимисти не могу да одричу да се Украјина нашла у крајње тешком положају. Да се више не ради о губитку благостања и територијалне целовитости државе, него о њеном простом преживљавању.

          Чак је и нацистички покрет, који је сада последња организована политичка сила Украјине, издељен између неколико десетина ситних и крупнијих „фирера“.

          Можда Американци и ЕУ нису урадили све могуће за спречавање распада Украјине, али јесу много шта. Упумпали су у Украјину многе милијарде долара и ставили је под управу својих саветника, али је све било узалуд: ништа им се неће вратити.

          Откуд оволики фатализам?

          Тврдио сам да је грађански рат у Украјини фактички почео још 2004-те, а у врућу фазу је ушао онда када су групације из политичке елите почеле да у борби за власт користе етнички, лингвистички, верски, ментални и политички раскол Украјине, а још одустале од избора и прешле на преузимање власти преко `мајдана`.

          Од 2014-те власт у Украјини обезбеђује само сила.

          То су постали и украјински националисти, есктремисти и неонацисти. Они су остали практично једина организована, а још и наоружана, политичка сила. И, они више неће дозволити украјинским системским политичарима да се врате нормалним изборима.

          Ако „избори“ не буду по вољи њихових идеолога, на сцену ће излазити „човек са пушком“.

          Зато политичка борба у Украјини не претпоставља прекид насиља. Зато ће сваки неуспешни управљач земљом бити жртвован гомили, а обрачун са сваким следећим неуспешним `владарем` биће све суровији.

          Следећа фаза биће спасавање живих глава.

          Тада никоме неће бити до вегетаријанства. Не `поједеш` ти – појешће тебе други.       

          Такав је грађански рат.

          У њему су улоге унапред одређене базичним законима политике.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари