Љајић: Оставка Рамљака без утицаја на Агрокорове фирме у Србији

ОЦЕНИО ДА „МЕРКАТОР С“, „ДИЈАМАНТ“ И „ФРИКОМ“ ПОСЛУЈУ „БЕЗ ИКАКВИХ ПРОБЛЕМА“

        МИНИСТАР трговине, туризма и телекомуникација Србије, Расим Љајић рекао је данас да не очекује да ће оставка повереника Владе Хрватске за Агрокор, Анте Рамљака имати било какве практичне последице на пословање фирми Агкрокора.

        Љајић је додао да је имао добру сарадњу и редовну комуникацију с Рамљаком ради решавања практичних проблема компанија из тог концерна у Србији.

       „Ми смо у сталном контакту с пословодствима Меркатора С, Фрикома и Дијаманта, као највећих Агрокорових фирми у Србији. Све те компаније послују без икаквих проблема, па самим тим ни Рамљакова оставка неће изазвати никакве турбуленције“, казао је Љајић агенцији Бета.

        Агрокор је данас саопштио да је Рамљак поднео неопозиву оставку на функцију ванредног повереника хрватске владе за тај концерн са образложењем да „не жели да постане препрека постизању нагодбе са повериоцима“.

        Љајић је рекао да једина последица Рамљакове оставке може да се односи на процес реструктурирања Агрокора у Хрватској, где је предложена нагодба са повериоцима требало да буде окончана у априлу, а сада ће вероватно да буде продужена за три месеца.

        Али, рекао је министар, „то свакако неће утицати на функционисање компанија у Србији“.

       „Наш интерес јесте да се процес реструктурисања Агрокора у Хрватској заврши што пре и да на крају буде успешан. Ми ћемо наставити да пратимо ситуацију, али у овом тренутку заиста нема разлога за било какву врсту бојазни, када је у питању пословање компанија у нашој земљи“, истакао је Љајић.

        Влада Хрватске је ванредну управу у Агрокор увела почетком априла 2017. године због финансијских проблема те компаније у власништву Ивице Тодорића.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари