СНС: Зашто ДС није обезбедила – уместо што се бавила пљачкашким приватизацијама – извоз „500Л” у Русију?

ДС: АКО ФИЈАТ ОДЕ ИЗ СРБИЈЕ – ЗА ТО НЕЋЕ БИТИ КРИВИ РАДНИЦИ У ШТРАЈКУ ВЕЋ – ВУЧИЋЕВА ВЛАСТ

         СРПСКА напредна странка (СНС) позвала је данас Демократску странку (ДС) да објасни грађанима зашто није „оставила за собом” уговор с Фијатом и зашто није обезбедила извоз аутомобила из Крагујевца у Русију.

         СНС је у саопштењу оценио да су функционери ДС-а „последњи који би могли да дискутују на тему радника и радничких права осим ако неће да објасне оним пола милиона радника и њиховим породицама, које су избацили на улицу спроводећи пљачкашке приватизације, колико је ко од њих новца од распродаје државне имовине ставио на свој приватни банковни рачун”.

         „Остаће забележено у српској историји да је ДС најбахатија, најнеодговорнија и најсрамнија власт икада, која је једино била способна да направи тајкунско-криминално-политичку хоботницу која је удавила Србију и довела је до банкрота. Све што су функционери ДС-а дотакли, или су опљачкали, или су направили проблеме где год су се појавили, од услова при склапању бројних уговора, па до свих мера које су спроводили”, наводи се у саопштењу.

         ДС је раније данас поводом вишедневног штрајка у Фијату у Крагујевцу саопштила да ако та компаније оде из Србије, за то неће бити криви радници који траже повећање плата, већ ће бити крива власт јер није испунила обећања у вези са извозом модела „500Л” у Русију.

         „Радници су само колатерална штета неспособности Владе да испуни своја нагомилана обећања и данашње огољено сваљивање кривице на раднике за све проблеме јесте очајнички покушај тражења кривца”, наводи се у саопштењу и додаје да се због лажних обећања “власт Александра Вучића показала као неозбиљан, некомпетентан и непоуздан партнер”.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари