Двери: Вучић као Милов партнер на NATO путу ћути о свему лошем у ЦГ јер је дужан Милу

ПОДГОРИЧКИ РЕЖИМ НА ЦЕТИЊУ ФАКТИЧКИ ПОТПИСАО АНЕКСИЈУ ЦРНЕ ГОРЕ

  • Посебно је жалосно да по питању црногорског чланства у NATO, Влада Републике Србије на челу са Александром Вучићем заузима став који је на граници између одобравања и незаинтересованости, са оправдањем да Србија поштује избор црногорске Скупштине

        НА ЦЕТИЊУ је, де факто, потписана анексија Црне Горе.

        Никако другачије се не може тумачити чињеница да је Скупштина Црне Горе једногласно, са 46 гласова, усвојила Предлог закона о потврђивању Северноатлантског уговора, којим се обезбеђују услови за приступање Црне Горе NATO савезу.

        Треба напоменути да је одлука Скупштине Републике Црне Горе на Цетињу, усвајањем Протокола о чланству у северно-атлантској алијанси, донешена противно већинској вољи народа Црне Горе, али и неучествовањем опозиције и представника Срба у доношењу ове одлуке.

        Игнорисано је то што је српски народ, али и други грађани Црне Горе, захтевао одржавање референдума о чланству у овој злочиначкој организацији, што представља нечувено кршење људских права и гажење демократских тековина од стране режима Мила Ђукановића.

        Приступање Црне Горе NATO-у, овој војној организацији је потребно искључиво због њеног географског положаја. Војни потенцијал ове мале балканске земље раван је нули и сигурно неће увећати борбене капацитете Савеза. Прави разлог црногорског чланства је појачано присуство Алијансе на Балкану и лакше укључивање нових држава у NATO сферу.

        Није тешко уочити повезаност између данашње одлуке црногорског парламента и пуча у Македонији где албанско-плаћеничка коалиција очекује помоћ NATO-а за конституисање власти.

        И ЕУ је, очигледно, заборавила на своје „вредности”, пошто је изостала реакција њене администрације у правцу поштовања декларација, конвенција о људским правима и слободи одлучивања о овако важним темама, у тренутку кад се одлука о чланству доноси у скупштини, а не на референдуму.

        Јасно је и зашто - лицемерје ЕУ је свима одавно познато.

        Посебно је жалосно да по питању црногорског чланства у NATO, Влада Републике Србије на челу са Александром Вучићем заузима став који је на граници између одобравања и         Наводно, актуелна српска власт поштује одлуку, која је наводно у интересу црногорског народа при чему ће се Београд наводно придржавати политике војне неутралности. У свему овоме, Вучић као Милов партнер на NATO путу, ћути о свему лошем у ЦГ јер је дужан Милу. 
                У својој историји Црна Гора је имала много светлих тренутака којим је задивила сав слободарски и правдољубиви свет али у 21. веку најважнији поступци њене власти су све брука за бруком.

        Након отцепљења Црне Горе од Србије на нерегуларном референдуму из 2006. године, признања независности тзв. Косова и увођења санкција Руској федерацији, данашњи дан остаће уписан као један од најсрамнијих у историји Црне Горе због губљења суверенитета и територијалног интегритета који је стечен на Берлинском конгресу 1. јула 1878. године када је потврђена њена независност. 

         (саопштење Српског покрета Двери)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари