Ухапшена петорка која је покушала да прокријумчари 21 мигранта из Авганистана и Шри Ланке

ВОЗИЛИМА РЕГИСТРОВАНИМ У БЕОГРАДУ ОБЕЗБЕЂИВАЛА ПРОЛАЗ КОМБИЈУ СА „КЛИЈЕНТИМА“

Дејан Јанковић

        ЗАЈЕДНИЧКЕ снаге војске и полиције ухапсиле су пет људи због кријумчарења 21 особе из Авганистана и Шри Ланке, саопштено је данас из Министарства одбране.

        Тимови на деоницама Зајечар-Неготин и Зајечар-Параћин ухапсили су П. М. (50), А. Р. (30), В. Ј. (39), Љ. С. (33) и Т. Ф. (31) из Београда.

        Кријумчари су возилима београдских регистарских ознака обезбеђивали руту кретања комби возилу које је превозило мигранте. Осумњиченима је одређено полицијско задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити спроведени надлежном тужиоцу.

        Према речима команданта Заједничких снага бригадног генерала Дејана Јанковића кријумчарење илегалних миграната је изазов са којим се Заједничке снаге успешно боре.

       „Ова акција показала је да нови тимови за спречавање кријумчарења илегалних миграната одлично раде свој посао и да ћемо наставити са одлучном борбом против овог вида криминала“, рекао је генерал Јанковић.

        Од формирања у јулу 2016. године, Заједничке снаге војске и полиције откриле су више од 20.000 миграната који су илегално покушали да пређу државну границу и спречили су 121 покушај кријумчарења миграната у којима су ухватили 139 кријумчара.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари