Јанковић: Обећавам војницима да ће бити чувари Србије, а не чувари једне породице

ЧАЧАК: ЗА МЕНЕ КАНДИДАТУРА ЗА ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ НИЈЕ ПОЛИТИКА НЕГО ГРАЂАНСКА ДУЖНОСТ

  • Саша ЈАНКОВИЋ: Хоћу да обећам да у земљи у којој ћу бити председник култура неће бити трошак. Ми смо људи пуни духа, а један човек нас је свео на желудац и само размишљамо да ли имамо да једемо и да сутра платимо рачуне. Ми смо људи који знају шта је култура, шта је уметност
  • Замољен да прокоментарише извештавање Радио-телевизије Србије (РТС), Јанковић је рекао да је боље да не коментарише ништа и додао да су грађани с правом РТС прозвали „ваше право да не знате ништа” и да ће то остати забележено „дебелим црним словима у историји РТС-а, по други пут”
  • У току његовог говора, улицом је у колима пролазио председнички кандидат Бели Прелетачевић (Лука Максимовић) који је мегафоном поздравио Јанковића, кога је назвао колегом, на шта се Јанковић захвалио, а окупљени грађани су га поздравили аплаузом. Јанковић је рекао да Прелетачевић има „сјајну кампању” и да је он показао сав “бесмисао, апсурд и пародију нашег друштва на најочегледнији начин”

         ПРЕДСЕДНИЧКИ кандидат Саша Јанковић рекао је данас у Чачку да обећава да уколико постане председник Србије култура неће бити „трошак”.

         „Хоћу да обећам да у земљи у којој ћу бити председник култура неће бити трошак. Ми смо људи пуни духа, а један човек нас је свео на желудац и само размишљамо да ли имамо да једемо и да сутра платимо рачуне. Ми смо људи који знају шта је култура, шта је уметност”, рекао је Јанковић окупљеним грађанима у центру Чачка.

         Он је додао да обећава војницима да ће бити чувари Србије, а не чувари једне породице.

         У току његовог говора, улицом је у колима пролазио председнички кандидат Бели Прелетачевић (Лука Максимовић) који је мегафоном поздравио Јанковића, кога је назвао колегом, на шта се Јанковић захвалио, а окупљени грађани су Белог поздравили аплаузом.

         Коментаришући тај догађај, Јанковић је рекао да Прелетачевић има „сјајну кампању” и да је он показао сав „бесмисао, апсурд и пародију нашег друштва на најочигледнији начин” .

         На питање да ли ће остати у политичком животу, без обзира на изборне резултате, Јанковић је рекао да кандидатура за председника Србије за њега није политика, него елементарна људска и грађанска дужност.

         „Свако од нас треба да уради све шта може, не само за себе него и за ширу друштвену заједницу. Верујем да ово што радим помаже широј заједници, и све док будем веровао да имам шта да дам, да помогнем и да учиним, то ћу и радити. Не верујем да је ово политика”, рекао је Јанковић.

         Он је још оценио да ни српски новинари али ни грађани не заслужују овакву медијску сцену.

         „Грађани остају лишени информација на основу којих могу да донесу одлуке, а новинари остају лишени достојанства, елементарне економске сигурности, па чак и безбедности у Србији. Слика новинарства у Србији је слична слици правосуђа у Србији или слици радника у Србији не зна се ко је више понижен”, рекао је Јанковић.

         Замољен да прокоментараше извештавање Радио-телевизије Србије (РТС), Јанковић је рекао да је боље да не коментарише ништа и додао да су грађани с правом РТС прозвали „ваше право да не знате ништа” и да ће то остати забележено „дебелим црним словима у историји РТС-а, по други пут”.

         Он је оценио да изборни услови нису фер, и питао одакле новац председничком кандидату Александру Вучићу за аутобусе и за предизборне спотове на РТС-у на коме један секунд кошта 27.000 динара.

         Поред Јанковића, на данашњем скупу у Чачку су говорили и новинар Срђан Шкоро и редитељ Кокан Младеновић.

         Шкоро је рекао да смо ових дана доживели „највећу срамоту од одлазећег премијера који је на дан бомбардовања довео човека који нас је бомбардовао (Герхарда Шредера), да нас понизи до краја”.

         Младеновић је рекао да грађани знају разлику између лајања и гласања.

         „Данас у Србији пристојнији и паметнији пси престају да лају, јер их је срамота да лају ав,ав, ав”, рекао је Младеновић.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари