Јанковић: Не може Вучић држати 7 милиона људи под водом и објашњавати им како ће им порасти шкрге

У ВРАЊУ ГОВОРИО ПРЕД 1.000 ЉУДИ И РЕКАО ДА НИСУ ДОВЕЗЕНИ АУТОБУСИМА – КАО НА СКУПОВЕ СНС И СПС

  • „Вучић не зна шта је држава, јер да зна стајао би понизно пред свима нама. Због свих неотворених радних места, због тога што нас непрестано убеђује колико нам добро иде. Да има стида, било би га срамота како нам иде“
  • „Знам да нам ништа не фали, имамо добре и честите људе. Време је да станемо и кажемо: даље неће моћи. Да не би једина фабрика која у Србији ради била фабрика за израду камена темељаца. Да не би наши темељи били урушени као оне ноћи у Савамали“

         КАНДИДАТ за председника Србије Саша Јанковић позвао је данас у Врању гласаче да 2. априла у што већем броју изађу на изборе, да искористе своје право да од поданика постану људи и оценио да је извесно да ће Александар Вучић актуелни премијер и кандидат за председника - ако буде другог круга - изгубити изборе.

         Јанковић је пред више од хиљаду присталица на Тргу Станише Стошића рекао да „Вучић не може држати седам милиона људи под водом и објашњавати им како ће им порасти шкрге“.

         „Врање је познато као град Боре Станковића, али се у Врању на свакој бандери види лице Александра Вучића, па сам се питао да ли је заиста Вучић бољи од Боре Станковића, да на сваком месту, на свакој бандери буде његово лице“, упитао је Јанковић и додао да Вучић на најгори могући начин злоупотребљава функцију на којој се налази.

         Јанковић је рекао и да је учешће Александра Вучића у кампањи за председничке изборе његов мотив да „заузме још једино место које није заузео, будући да је већ био премијер, први потпредседник, као и сви могући министри“.

         „Оно што је сигурно, то је да Вучић не зна шта је држава, јер да зна стајао би понизно пред свима нама. Због свих неотворених радних места, због тога што нас непрестано убеђује колико нам добро иде. Да има стида, било би га срамота како нам иде“, казао је Јанковић.

         Он је навео да зна шта је држава зато што се све време своје каријере бави државом, и да је за њено функционисање потребно само да свако ради свој посао.

         „Знам да нам ништа не фали, имамо добре и честите људе. Време је да станемо и кажемо: даље неће моћи. Да не би једина фабрика која у Србији ради била фабрика за израду камена темељаца. Да не би наши темељи били урушени као оне ноћи у Савамали“, рекао је Јанковић.

         Јанковић је рекао и да се његов предизборни скуп разликује од предизборних скупова СНС-а и СПС-а по томе што грађани који су дошли нису бесплатно довезени аутобусима из других места.

         „Нисам дошао да дајем по 1.000-2.000 динара за глас, нисам дошао да купујем гласове. Нисам дошао с криминалцима да вам утерујем страх у кости. Имамо ми оно што нам треба, имамо наш глас и то је све што нам је потребно. Искористите своје право“, казао је Јанковић.

         Професорка Србијанка Турајлић рекла је да би избор Саше Јанковића за председника Србије зауставио одлазак младих из земље, зато што би се вратило поверење у институције којег сада нема.

         „Када питам младе зашто одлазе иако можда могу и да нађу посао, кажу ми да то има везе са државом. Кажу ми: желимо да наша деца одмалена науче да разликују шта је добро а шта је зло. Да разумеју да се лоповлук кажњава затвором, а не да се прашта зато што сте блиски власти. Да се посао добија због стручности а не због партијске књижице“, рекла је Турајлићева.

         Она је рекла и да није тачно да свако ко дође на власт почне и да је злоупотребљава, наводећи као пример Сашу Јанковића који је дугогодишњи заштитник грађана.

         Подршку Саши Јанковићу дао је и кошаркашки тренер Душан Ивковић који је рекао да је „први корак у враћању институција државе то за кога ће гласати на председничким изборима, за поштеног и образованог човека који ће радити за грађане а не који ће контролисати грађане“.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари