Јеремић у Врбасу: Ако је Вучић издао Шешеља и Николића - можете ли да помислите да неће издати и вас?

РЕКАО ДА СЕ НЕ РАДУЈЕ „ДЕШАВАЊИМА У КУЋИ ЧУДНИХ ДУША КОЈА СЕ ЗОВЕ СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА”

  • Оценио да би било добро да постоји један фронт против власти и да нема подела, па одмах нагласио да се „не налазимо у ситуацији у којој је то могуће”: „С обзиром да је то тако и да немамо избор и да морамо да се супротставимо онима који нас воде у пропаст све дубље, решење је да максимално подигнемо излазност у првом кругу. Онај ко није спреман да гласа за мене, већ му се више допада Јанковић, нека гласа за Јанковића - само да не гласа за Вучића”

          БУДУЋИ кандидат за председника Србије Вук Јеремић изјавио је вечерас у Врбасу да га не радују „дешавања у кући чудних душа која се зове Српска напредна странка” зато што у тој борби, како је навео, испливавају „елементи најгорег у једном друштву”.

          Како је саопштио Центар за међународну сарадњу и одрживи развој (ЦИРСД), Јеремић је у разговору с грађанима Врбаса казао да је кандидат СНС-а за председника Србије Александар Вучић „издао Војислава Шешеља, човека који га је политички направио, и Томислава Николића, човека који га је довео на власт”.

          „Ако је издао Шешеља и Николића, да ли можете да помислите да неће издати и вас”, истакао је Јеремић.

          Он је оценио да је на предстојећим изборима за председника Србије најважније зауставити персонализацију власти и државе, како она, у случају Вучићеве победе, не би била зацементирана на период од наредних пет година.

          „Ово су избори народа, ово нису избори у којима ће кључну улогу играти политичке партије”, оценио је председник ЦИРСД.

          Говорећи о другим опозиционим кандидатима, Јеремић је најавио да ће безрезервно подржати Сашу Јанковића, уколико бивши заштитник грађана уђе у други круг председничких избора.

          „Нисам рекао ни једну једину ружну реч, нити упутио било какву отровну стрелу према било ком опозиционом кандидату до сада. То није случај и обрнуто, укључујући и Сашу Јанковића. Ја сам рекао и остајем при свом обећању: буде ли он у другом кругу, безрезервно ћу га подржати и нећу постављати било какве услове за то”, навео је председник ЦИРСД.

          Јеремић је додао да би волео да и Јанковић има сличан став али да „из неког разлога” још то није чуо.

          „Али чак и да то не буде случај, ја при свом обећању остајем. Ја нисам Александар Вучић, ја испуњавам своја обећања”, казао је Јеремић.

          Он је оценио и да би било добро да постоји један фронт против власти и да нема подела, али и да сматра да се „не налазимо у ситуацији у којој је то могуће”.

          „С обзиром да је то тако и да немамо избор и да морамо да се супротставимо онима који нас воде у пропаст све дубље, решење је да максимално подигнемо излазност у првом кругу. Онај ко није спреман да гласа за мене, већ му се више допада Јанковић, нека гласа за Јанковића - само да не гласа за Вучића”, рекао је Јеремић

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари