Михајловић: Вучић не треба да одустане од кандидатуре нити да пристане на трговину с Николићем

ТВРДИ ДА НЕМА ПОДЕЛА У СНС И ДА БИ НИКОЛИЋА МОЖДА МОГАО ПОДРЖАТИ САМО ОДБОР СНС У КРАГУЈЕВЦУ

Зорана Михајловић

  • Објавила да сви посланици СНС у Скупштини Србије подржавају Вучића и нагласила: „Упутио нам је веома јасну поруку за коју не мислим да је добра, али сам ће сносити последице… Николић не може да победи на председничким изборима, а Вучић ће победити у првом кругу“

        ФУНКЦИОНЕРКА Српске напредне странке (СНС) Зорана Михајловић изјавила је данас да најава председничке кандидатуре актуелног председника Србије Томислава Николића није довела до поделе у СНС.

        Она је рекла за телевизију Б92 да после најаве кандидатуре Николића који је био један од оснивача СНС „нема поделе у странци“ и да су сви одбори, осим „можда одбора у Крагујевцу“ подржали председничку кандидатуру лидера СНС Александра Вучића.

        Михајловић је критиковала Николића због најаве да ће се кандидовати истакавши да Вучић не треба да одустане од кандидатуре.

        Она је изразила уверење да ће Главни одбор СНС сутра потврдити одлуку Председништва странке да Вучић буде председнички кандидат.

        „Вучић не треба да одустане нити на било који начин да пристане на трговину (с Николићем)“, рекла је Михајловић.

        Према њеним речима, Николићева најава кандидатуре је неодговорна а ако је не повуче прећи ће границу „између политике и политикантства“.

        „Упутио нам је веома јасну поруку за коју не мислим да је добра, али сам ће сносити последице, рекла је Михајловић не наводећи конкретно на шта мисли.

        Додала је само да „Николић не може да победи“ на председничким изборима а поновила је да ће Вучић победити у првом кругу.

        Михајловић је такође рекла да на страначким органима није било разговора о ванредним парламентарним изборима и да о томе не би требало да се разговора ни на сутрашњој седници Главног одбора СНС.

        Она је рекла и да сви посланици СНС у Скупштини Србије подржавају Вучића.

        Главни одбор СНС сутра би требало да донесе званичну одлуку о кандидатури Вучића на предстојећим председничким изборима у Србији.

        Председништво СНС претходно је једногласно предложило актуелног премијера за председничког кандидата, а Главни одбор треба да потврди ту одлуку.

        У међувремену, према информацијама које још нису званично потврђене, Николић је одлучио да се кандидује за нови председнички мандат.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари