СРС: Јавност Србије да буде детаљно обавештена о Вучићевим и Николићевим разговорима у Бриселу

РАДИКАЛИ ЗАТРАЖИЛИ ХИТАН САСТАНАК ОДБОРА ЗА КИМ О БРИСЕЛСКОЈ „ПОСЛЕДЊОЈ РУНДИ“

        СРПСКА радикална странка (СРС) затражила је данас хитан састанак Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију о последњој рунди Бриселског дијалога.

        Председница Извршног одбора СРС Вјерица Радета је данас казала на конференцији за новинаре у Београду да јавност Србије мора да буде детаљно обавештена о току разговора у Бриселу у којима су ове недеље учествовали председник и премијер Србије, Томислав Николић и Александар Вучић.

        „Све што је потписано у Бриселском споразуму, потписано је на штету државе Србије и њених грађана. Јасно је да албанска страна не жели да испуни чак ни оно што је очигледно у њиховом интересу, бар у односу на Србе на Косову и Метохији“, оценила је Радета.

        Она је рекла да је „апсолутно недопустиво“ што председник скупштинског Одбора за Косово Милован Дрецун износи ставове у име тог тела, „иако није сазвао ниједан састанак Одбора“.

        „Српски радикали инсистирају да председница Народне скупштине Маја Гојковић искористи своју надлежност коју јој пословник дозвољава, и да сазове седницу Одбора, кад већ његов председник то не жели да сам учини“, рекла је Радета и додала да би и Скупштина требало да одржи ванредно пленарно заседање о преговорима у Бриселу.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари