Хајдуковци узвикивали „Убиј Србина”, ”Србе на врбе”, ”Вуковар, Вуковар” и ”За дом спремни”

ЗА ВРЕМЕ ДЕРБИЈА СА ЗАГРЕБАЧКИМ ДИНАМОМ ДРЖАЛИ ТРАНСПАРЕНТ: „ТОРЦИДА ЈЕ ПРОТИВ ЈУГОЛИГЕ”

         ПРИПАДНИЦИ ”Торциде”, навијачке групе фудбалског клуба Хајдук из Сплита, узвикивали су данас ”Убиј Србина”, ”Србе на врбе”, ”Вуковар, Вуковар” и ”За дом спремни” на дербију са загребачким Динамом.

         Хрватски медији оцењују да су навијачи Хајдука - припадници ”Торциде”, поручили тиме шта мисле о заједничкој лиги најјачих фудбалских клубова Југославије.

         Они су махали заставама хрватских одбрамбених снага (ХОС), а подигли су и транспарент на којем је писало ”Братимљење није опција. 'Торцида' против Југолиге”.

         Због дискриминацијских испада и позива на насиље Хајдуку прети нова казна, преноси Б92 позивајући се на хрватске медије.ж

         Раније данас, испред просторија Српског народног већа у центру Загреба одржан је протест у организацији Аутохтоне хрватске странке права (АХСП), током којег су окупљени узвикивали усташки поклич ”За дом спремни”.

         Протест је одржан због закључка одбора хрватског Сабора о уклањању спомен плоче за погинуле припаднике ХОС-а, на којој је писало ”За дом спремни”, недавно постављене у Јасеновцу, пренео је Jutarnji.hr.

         (Танјуг)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари