Обрадовић: NATO нишани „југоисточно суседство Хрватске“ а то су БиХ и Србија

ДВЕРИ ЗАТРАЖИЛЕ ХИТНУ СЕДНИЦУ СКУПШТИНЕ, ТВРДЕ ДА ВУЧИЋ МОЖЕ ЗЕМЉУ УВУЋИ У РАТ

  • Србија је безбедносно угрожена и захтевамо да се хитно одржи седница парламента на којој ће бити размотрене војне претње које је NATO алијанса упутила Србији и на којој ће бити заузет јасан став по овом питању

        ПРЕДСЕДНИК Двери, Бошко Обрадовић, изјавио је данас на конференције за медије у Народној Скупштини, да Српски покрет Двери захтева да се хитно одржи седница парламента на којој ће бити размотрене војне претње које је NATO алијанса упутила Србији и на којој ће бити заузет јасан став по овом питању.

        Обрадовић је рекао да је скандалозно и срамно да нема никаквог званичног одговора државе на ове претње, а Србија је безбедносно угрожена.

        „Одговора нема, јер је Александар Вучић својим NATO газдама обећао да ће Србија постати чланица ове алијансе, а сада то обећање не може да испуни, јер грађани Србије никада неће прихватити улазак наше земље у злочиначку NATO организацију *која је убијала наше грађане и нашу децу*.

        Овом поданичком политиком Вучић је угрозио безбедност наше земље и наших грађана, довео је до отворених NATO војних претњи и могућности увлачења Србије у рат. Не мислите ваљда да тако можете да се играте са NATO-ом, да им нешто обећате, а онда да им не испоручите? NATO је сада решен да увуче Србију у своје редове по сваку цену“ - додао је председник Двери.

        Даље је још рекао да је све јасно написано у NATO документу, који су усвојили министри спољних послова у Бриселу и да се у документу наглашава да је NATO спреман да оперативно интервенише у, како кажу, „ југоисточном хрватском суседству“, дакле у БиХ и Србији, а као претњу истичу наводно „дестабилизујуће понашање Русије“.

         Истакао је да се у документу посебан акценат ставља на „потребу да NATO развија и подстиче снажнију него икад политичку сарадњу са Србијом“, а као пример на којем ће се градити таква врста односа наводи недавну посету Александра Вучића седишту NATO-а, што доказује, да NATO истиче велико задовољство политичком сарадњом коју је остварио са Вучићем.

        „Јасно се види да NATO војна алијанса држи Вучића под својим ПОЛИТИЧКИМ утицајем. Вучић мора да спроводи политику организације која је убијала наше грађане и нашу децу. Мора да спроводи политику која дубоко угрожава наше националне и државне интересе.

        Вучићу је запрећено да мора да се одрекне сарадње са Руском Федерацијом, без које ми не можемо да очувамо наш територијални суверенитет и интегритет. Доказ за ову тврдњу је јучерашња изјава шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова да Европска унија тражи од Србије да се понаша као Црна Гора која је издала Русију и да тражи да Србија затвори Руско - српски хуманитарни центар у Нишу.

        Србија је безбедносно угрожена и захтевамо да се хитно одржи седница парламента на којој ће бити размотрене војне претње које је NATO алијанса упутила Србији и на којој ће бити заузет јасан став по овом питању“ истакао је председник Двери, Бошко Обрадовић.

        На крају је закључио да је јучерашња Вучићева представа требало да послужи да се сакрије оно што је очигледно - а то је да је Вучићева политика евроблагостања, сјајне будућности у ЕУ, доживела потпуни пораз, и да он више нема аргумената да брани ову политику која је погубна по наше државне и националне интересе и по наше грађане, а која је нашу земљу довела до економског и социјалног краха.

         (саопштење Српског покрета Двери)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари