Москва: САД и даље из ваздуха туку стамбене четврти, школе и џамије у Мосулу и око њега

ИСТОЧНИ АЛЕП ОДБИЈА ДА НАПУСТИ И ГРУПАЦИЈА КОЈА ЈЕ У ЈУЛУ ОБЕЗГЛАВИЛА ЈЕДНОГ ДЕЧАКА

        НАЧЕЛНИК Главне оперативне управе Генералштаба Оружаних снага Русије - генерал Сергеј Рудској - оптужио је Американце и њихове савезнике да из ваздуха и даље туку стамбене четврти у Мосулу и у насеља око тог великог ирачког града.

        Прецизирао је да су - поред стамбених зграда - оштетили и једну џамију:

        „Авиони САД за те ударе користе и ракете и бомбе, а туку насеља у ирачкој провинцији Најнава. Примера ради, 26. октобра су бомбардовали стамбене зграде у центру града Хама-ел-Елил, који се налази 20 километара југоисточно од Мосула. У том граду је знатно настрадала и џамија. Пет дана касније, 31. октобра, бомбардовани су стамбени блокови у градићима Базваја и Гогиели, који се налазе 14, односно 9 километара источно од Мосула“.

        Рудској је посебно указао да су у самом Мосулу бомбардоване и стамбене зграде и школа.

        Он је истовремено открио да су терористи из источног Алепа током протеклих седам дана тукли артиљеријом, ракетним бацачима и минобацачима западне делове града, који су под контролом владиних снага, чак 64 пута и убили 127 цивила, а још 254 ранили.

        Рудској је открио да - поред осталих - одбија да напусти Алеп и групација Нуредин аз-Зинки која је у јулу обезглавила једног дечака, а на Западу је и даље сматрају „умереном опозицијом“.

        Према његовим речима, терористи су последњих дана покушавали и да се споља пробију својима у источном Алепу и из њега и да су у тим безуспешним покушајима изгубили 21 тенк, 10 борбених возила пешадије, шест ракетних бацача, 14 тешких минобацача, 80 аутомобила са инсталираним митраљезима и 12 ауто-бомби са самоубицама за воланом.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари