САД више не знају шта је горе: признати да лажеш све бираче или се похвалити да су све жене твоје

ЕВО ШТА ЈЕ ТРАМП ЗАИСТА РЕКАО О „ЛЕПОТИЦАМА“, А ШТО ПОЛА АМЕРИКЕ ПРОГЛАШАВА ЗА НЕНОРМАЛНО

  • Хилари је у уском кругу - међу банкарима - признала да је њен прави председнички програм намењен њима и водећим корпорацијама, а да бирачима представља сасвим други програм, то јест - да им дрско лаже како би за њу гласали. И нико је не разапиње због тога
  • А Доналд Трамп је рекао да њега аутоматски привлаче лепотице и наставио: „Ја просто почнем да их љубим. То је као магнет. Једноставно их пољубим. Без устезања... Када си звезда, оне ти то дозвољавају. Можете с њима радити шта год хоћете“, између остало и ухватити их за...“ (даље цитирање забрањује закон). А за то га увелико разапињу иако се тако хвале многи мушкарци
  • Феминизам у САД уништава породице и већ је претворио америчке мушкарце у уплашена, јадна, мизерна створења
  • Америка је „земља слободних“ где половина становништва не сме да буде нормална и да гласно каже оно што се говори шапатом, пријатељима, или, како рече Трамп - „у свлачионици“ (спортског клуба, на пример)
  • Трамп је већ урадио нешто веома добро за Америку - обећавши да ће је као председник „поново учинити великом“. Међутим, чак и у улози председничког кандидата, он је Америку већ учинио нормалнијом и самим тим заслужује више поштовања него јуче

Пише: Дмитриј КОСИРЈЕВ

        ДОНАЛД Трамп, је наравно, победио. И то не само у другој рунди дебате са Хилари Клинтон, већ у нечему много већем.

        У америчкој историји, не зна се шта је страшније: директно признати да лажеш све бираче, или се похвалити да су све жене твоје.

        Ова дилема је несхватљива неамеричком свету, али веома важна, јер се у њој говори о томе, у шта се претворила Америка не у делу своје спољне политике (то већ знамо), већ на нивоу свакодневног живота.

        Дебатама је претходила дивља, незамислива, лажирана медијска хистерија демоката и поплашених републиканаца, после које је Трампу тобоже остало само да се повуче из предизборне трке. А о каквој другој тури са Хилари Клинтон тек говорити... Уосталом, Хилари је могла да крене на ризичан, али моћан корак, да одбије дебату - „са таквима не разговарам“.

        Али, она је дошла, и већ због тога изгледала веома слабо.

        Статистички резултати целе ове приче стићи ће касније. Као и до сада, и као што је очекивано: демократе тврде да је победила Хилари, републиканци - супротно. А ми треба да обратимо пажњу на нешто друго. На оно што сматрају злочином две половине Америке.

        Прво, тежак ударац је претрпела Хилари. Реч је о објављивању информације на WikiLeaks-у о њеном недавном говору у „ужем кругу“ међу банкарима, где је она директно рекла да је њен прави председнички програм намењен банкарима и водећим корпорацијама, а да масовним бирачима она представља сасвим други програм, то јест - дрско их лаже како би за њу гласали.

        Међутим, демократе су већ биле спремиле компромитујућу порцију против Доналда - његове коментаре о женама из 2005. године. Са општим подтекстом да су напади на Хилари - пуке бесмислице, а да је Доналд сада дефинитивно готов.

        Хајде да видимо шта је он, готово дословно, рекао.

        Рекао је да њега аутоматски привлаче лепотице. „Ја просто почнем да их љубим. То је као магнет. Једноставно их пољубим. Без устезања... Када си звезда, оне ти то дозвољавају. Можете с њима радити шта год хоћете“, између остало и ухватити их за... (даље цитирање забрањује руско законодавство).

        Па, реално, шта је ту спорно? Ја бих рекао да је то апсолутно нормална особа. Ако имаш новац, ако си- ТВ звезда, све жене су твоје. Мушкарци слично говоре чак и ако немају ни паре нити су познати, и ја такође. Ствар је у томе што ми у великој мери преувеличавамо своју привлачност.

        Али, и то је нормално и веома људски. Осим тога, нећете веровати, али и све жене воде сличне разговоре. То је нормално свугде - само не у Сједињеним Државама и у неколико сличних земаља, које су безнадежно заражене идеологијом, коју они називају феминизмом.

        Главни душебрижник либералних медија, Washington Post у уредничком коментару доноси пресуду - „одвратне примедбе о женама“, „хваљење својим понашањем сексуалног предатора“ итд. И још стотине таквих коментара...

        То је као учитељица у совјетској школи: Иване, ти си назвао Владимира! Иљича! Лењина!!! Човеком са капом који шушка??? (несвестица, напади, јер је нејасно, шта рећи или урадити следеће, јер то једноставно не може бити).

        На срећу, ја сам недавно у више наврата писао о томе шта је феминизам учинио америчком друштву, уништавајући породице и претварајући мушкарце у уплашена, јадна, мизерна створења, тако да не морам да се понављам.

        Ево и сада: демократе су управо такве, али они имају право по страначкој припадности, али погледајте како су се узмували јаки републикански мушкарци, укључујући чак и Терминатора - Арнија Шварценегера. Сваки од њих сматра разумним да осуди Трампа и да се огради од њега. Сви се плаше.

        Америка је - „земља слободних“ где половина становништва не сме да буде нормална и да гласно каже оно што се говори шапатом, пријатељима, или, како рече Трамп - „у свлачионици“ (спортског клуба, на пример).

        Вратимо се убиственим, са наше тачке гледишта, информацијама о дволичности Хилари Клинтон.

        Реакција је недвосмислена: то је ситница, разумеш - лагати целу Америку, али рећи нешто тако о женама - то је потпуна ноћна мора.

        Или, прецизније, таква реакција неког дела ућутканог друштва, где се не сме слободно рећи ни реч, не само о женама, већ ни О стварима које сви знају, али су принуђени да ћуте.

        Међутим, Трамп то говори. Ускоро ћемо видети како ће ова разлика у шаблонима утицати на све и на свакакве рејтинге ова два кандидата. А 8. новембра, по резултатима гласања, све ће се коначно видети.

        Подсећам да Москва неће изгубити у сваком случају: данас, очигледно, сви већ знају да би „одређени кругови“ радије видели у Белој кући Хилари, јер је она јасно и предвидиво зло, али шта очекивати од председника Трампа - тотална је непознаница.

        Али, победивши или издржавши у другој рунди дебате, он је урадио нешто веома добро за Америку - рекао је да би као председник „Америку поново направио великом“. Међутим, чак и у улози кандидата, он ју је већ учинио нормалнијом и самим тим заслужује више поштовања него јуче.

        А нама би било боље да из ове приче извучемо своје закључке, него да се радујемо, говорећи „какви су то лудаци“.

        Требало би да погледамо има ли у нашем друштву и политици оних убијају све људско у човеку - свакаквих ликова који се труде да натерају Русе да следе њихове дивље и мрске норме понашања, па чак покушавају да својој секташкој идеологији придају атрибут државне политике.

        А таквих има и када ти ликови дођу на власт, преостаће нам само да чекамо нашег Трампа као спасиоца.

        Превео: Срђан Ђорђевић

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари