Обама признао да га „муче мисли о Сирији” и да се пита – шта би поводом ње урадио Черчил

КЕРИ ПРИЗНАО ДА ПРИМИРЈЕ У СИРИЈИ НИЈЕ ПРОДУЖЕНО, А О УНИШТЕНОМ КОНВОЈУ – НИ РЕЧ

Винстон Черчил

         АМЕРИЧКИ државни секретар Џон Кери изјавио је да се садашњи напори на налажењу дипломатског решења за Сирију не могу наставити након неуспеха напора да се продужи примирје и саопштења сиријске владе о новој офанзиви на Алеп.

         Кери је додао да ће САД наставити да се залажу за прекид ватре који би се могао постићи преговорима и за политичку транзицију којом би се окончао петогодишњи рат.

         Он је навео да Вашингтон не може успети у томе сам и да је потребно да сиријска влада и њен главни подржавалац Русија учине свој део. Притом је открио да су се Москва и Вашингтон још у јулу договорили о координараним ударима по Џебхат ан-Нусра.

         Кери је то изјавио након састанка са највишим руским дипломатама и представницима европских и арапских земаља посвећеног сиријској кризи.

         Шеф америчке дипломатије поново је у име своје земље рекао да је за Сирију могуће само политичко решење.

         Као што се види, Кери је избегао да било шта каже о нападу на хуманитарни конвој код Алепа који Русија приписује његовој земљи.

         А председник САД, Барак Обама, признао је – у интервјуу Ванитy Фаир – да га муче мисли о Сирији, да се пита да ли је добро поступао током протеклих 5-6 година и да ли је поводом те земље довољно проницљив.

         Чак је признао: да се пита шта би поводом Сирије урадио Винстон Черчил.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари