Генералштаб РФ: Сиријска „опозиција“ спаја се са терористима - спремају заједничку офанзиву

АСАД: НАПАД АМЕРИЧКЕ КОАЛИЦИЈЕ КОД ДЕИР ЕЗ-ЗОРА БИО ЈЕ АГРЕСИЈА

У ИНТЕРЕСУ ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ

  • Начелник Главне оперативне управе Генералштаба РФ Сергеј РУДСКОЈ: Одреди „умерене опозиције“, иза које стоје Американци и још неке земље, не само да се нису одвојили од Џебхат ан-Нусре, која је повезана са Ал Каидом, него и спремају заједничку офанзиву
  • Пентагон је Министарству одбране Русије досад доставио само „општи списак бандитских формација које су изразиле спремност да поштују прекид ватре“. У том списку - навео је Рудској - нема координата рејона у којима те групе и одреди делују, а „нема ни података о вођама тих бандитских формација“

        СИРИЈСКИ председник Башар Асад изјавио је да је напад авиона америчке коалиције на положаје његове армије око аеродрома града Деир ез-Зора био „агресија у интересу Исламске државе“.

        Асад је нагласио да земље-непријатељи Сирије појачавају подршку терористима „сразмерно успесима сиријске армије у ослобађању земље и закључивању примирја“.

        Указао је да се то „појачавање подршке“ манифестовало и као „отворена америчка агресија на положаје сиријске армије код Деир ез-Зора“.

        Сиријски лидер је поновио да је то било деловање „у корист интереса Исламске државе“.

        Данас се поводом Сирије огласио и Генералштаб Оружаних снага Русије.

        Начелник његове Главне оперативне управе - генерал Сергеј Рудској - упозорио је да одреди „умерене опозиције“, иза које стоје Америкаци и још неке земље, не само да се нису одвојили од Џебхат ан-Нусре, која је повезана са Ал Каидом, него и да спремају заједничку офанзиву.

        „Не да није дошло до раздвајања (које је предвиђено и планом Лавров-Кери), него сада можемо да постарамо спајање ,умерених’ са Џебхат ан-Нурса и припрему за заједничка офанзивна дејства“.

        Рудској је открио да Американци све до данас нису били у стању да надлежним руским војним структурама доставе податке о дислокацији одреда опозиције који су под њиховом контролом.

        Према његовим речима, Пентагон је Министарству одбране Русије досад доставио само „општи списак бандитских формација које су изразиле спремност да поштују прекид ватре“.

        „У том списку - навео је Рудској - нема координата рејона у којима те групе и одреди делују, а нема ни података о вођама тих бандитских формација“.

        Јуче је Министарство одбране РФ објавило: да примирје у Сирији поштује само званични Дамаск, а да САД не само да не утичу на „опозицију“, него са њом немају ни контакте.

        Руско МО је притом упозорило: „Уместо одвајања ,опозиције’ од терориста, у току су припреме бојовника за обнављање ратних дејстава. Сада лече рањенике и прикупљају снаге“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари