Мајка главног нападача на њујоршке куле- близнакиње: Он то није учинио, мој син је жив

ИСТО ТВРДИО И ЊЕГОВ ОТАЦ КОЈИ ЈЕ НАГЛАШАВАО ДА ГА ЈЕ СИН ТЕЛЕФОНСКИ ПОЗВАО ДАН ПОСЛЕ НАПАДА

  • Мајка Мохамеда АТЕ чак тврди: Њега држе у Гвантанаму. Сједињене Државе скривају истину. Оне су планирале тај напад како би прошириле идеју да је ислам тероризам. Изабрали су људе који имају пасоше како би их оптужили

         МАЈКА Мохамеда Ате, једног од главних починилаца самоубилачких напада 11. септембра, тврди да јој је син још увек жив и да га Сједињене Државе држе затвореног у Гвантанаму, у интервјуу објављеном у шпанском листу Ел Мундо.

         "Он је жив и шаљем му ову поруку. Верујем да се налази у Гвантанаму. Мој сине, желим те видети пре него што умрем. Имам 74 године и живим у нади да си преживео. Знам да никада ниси учинио никакво зло и да никада не би могао учинити оно за што те оптужују", казала је Ботаина Мохамед Мустафа Шераки.

         “Сједињене Државе "скривају истину. Они су планирали тај напад како би проширили идеју да је ислам тероризам. Изабрали су људе који имају пасоше како би их оптужили, а истовремено и наше земље и поделили их", додала је телефоном из Каира где живи с две кћерке.

         То је њен први интервју медијима од напада 11. септембра.

         Према америчкој званичној верзији, Египћанин Мохамад Ата се залетео с првим отетим авионом, Боеингом 767 Америцан Аирлинеса, у северни торањ Светског трговинског центра у Њујорку.

         У нападима 11. септембра 2001. погинуло је готово 3000 људи.

         Ата, рођен 1968. у Каиру, студирао је на Техничком факултету у Хамбургу. Његова породица упорно пориче да је он био један од починилаца напада и тврди да је још жив.

         Његов отац, Мохаммд ел-Амир Ата, адвокат који је умро 2008., одбацивао је сваку помисао да би његов син могао бити уплетен у те нападе и чак тврдио да га је назвао телефоном с недефинисаног места дан након напада.

         (Хина)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари