Fox News: Обама дозвољава Русима, Кинезима и Иранцима да га насамарују

АМЕРИЧКА ТВ ТВРДИ: НА БЛИСКОМ ИСТОКУ ПОСТОЈЕ САМО ДВЕ СТРАНЕ – РУСИЈА И ИРАН И ИД

  • Експерт америчке телевизије за националну безбедност Кејтлин МАКФАРЛАНД: „Руси Сједињеним Државама фактички говоре: „Момци, ако нам будете сметали – ми ћемо вас бомбардовати. А Вашингтон нема никакве полуге притиска којима би могао „смирити“ Москву“

          БАРАК Обама дозвољава другим земљама да га насамарују – оценила је Кејтлин Макфарланд.

          Она је експерт америчког телеканала Fox News за националну безбедност, а својој оцени – нимало пријатној за председника своје земље – додала је:

          „Обаму варају Путин и Руси, Кинези, Северна Кореја и Иранци. Сратегија управљања „иза леђа“ већ почиње да даје плодове. Нас игноришу , са нама већ и грубо поступају“.

          Макфарланд је улазала да се то понекад манифестује на ситницама, а за пример навела ситуацију на самиту G-20 када кинези Обамином авиону нису примакли силазне степенице.  Али, постоје – како је нагласила – и значајније ствари.

          За ово је као пример навела држање Русије:

Кејтлин Макфарланд

          „Руси Сједињеним Државама фактички говоре: „Момци, ако нам будете сметали – ми ћемо вас бомбардовати. А Вашингтон нема никакве полуге притиска којима би могао „смирити“ Москву“.

          Fox News наглашава да САД себе обмањују када се држе као да играју неку улогу на Блиском Истоку јер су тамо остале само две  стране: Русија и Иран, који су на страни Асада, и Исламска држава.

          Макфарланд још додаје со на рану Вашингтона и тврди: „Сједињене Државе су трећа страна која жели да се ратосиља Асада и да се бори против Исламске државе. Ми смо тамо „усамљени“ и још смо се некако заглавили усред тамошњег грађанског рата“.

          Fox News процењује да преговори САД са Русијом неће решити проблеме Блиског Истока, независно од тога ко ће са Москвом преговарати, Кери, лично Обама или Хилари Клинтон.

          Макфарланд опомиње своје: „Руси тамо остављају далеко иза себе и САД и нашу спољну политику“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари