Ештон Картер именовао генерала Абизаида за саветника министра одбране Украјине

ОВО МОЖЕ ЗНАЧИТИ САМО ЈЕДНО: ДА ПЕНТАГОН КИЈЕВ СПРЕМА ЗА РАТ

Џон Абизаид

  • Није украјински министар одбране, Степан Полторак, именовао бившег шефа CENTCOM-а за свог специјалног саветника, већ је министар одбране САД својим декретом послао свог елитног генерала у Кијев
  • Све ово треба сагледавати у светлу чињенице да је крајем августа бивши шеф америчке Агенције за напредне одбрамбене истраживачке пројекте (DARPA) - Ентони Тетер који је тренутно директор Tony Tether & Associates - постао саветник за дугорочни развој украјинског државног војног концерна „Укроборонпром“
  • ФАКТИ: Све ово показује да Американци имају намеру да у зони стратешких интереса Русије даље заоштравају гру и подижу улоге. Тешко Украјини! Заправо, спасити је може само избор Доналда Трампа за председника САД

        АМЕРИЧКИ министар одбране Ештон Картер именовао је пензионисаног генерала Џона Абизаида за специјалног саветника министра одбране Украјине Степана Полторака.

        Абизаид је био на челу Централне команде Оружаних снага САД (CENTCOM), а то само сведочи какав значај у Вашингтону и Пентагону придају његовој новој улози.

        Абизаид наводно треба да помаже Полтораку у извођењу „реформи усмерених на јачање цивилне контроле над аријом и борбу против корупције“.

        Ово је прављење димне завесе. За ово у Кијев не би слали некога ко је био на челу CENTCOM-а.

        Како ствари реално стоје, говори и околност да није Абизаид - наравно, по договору Украјине и САД - стигао у Кијев, па га Полторак именовао за свог „специјалног саветника“. Сасвим обрнуто: Картер је својом одлуком именовао „специјалног саветника министра одбране Украјине“.

Степан Полторак

        Картер је - што је посебно индикативно - сам изнео тврдњу да долазак Абизаида у Кијев уопште није „сигнал да су САД спремне да помогну Украјини у офанзиви на руске снаге на истоку земље“.

        Британска новинска агенција Reuters подсећа да су Украјина и САД закључиле споразум о сарадњи у војној области рад „повећања одбрамбене способности Украјине и ширења војне помоћи САД Кијеву“.

        Картер је тај споразум назвао „веома, веома важним“. Притом је одбио да одговори на питање - да ли ће то довести до принципијелно друкчије војне сарадње двеју земаља“.

        Све ово треба сагледавати у светлу чињенице да је крајем августа бивши шеф америчке Агенције за напредне одбрамбене истраживачке пројекте (DARPA) - Ентони Тетер који је тренутно директор Tony Tether & Associates - постао саветник за дугорочни развој украјинског државног војног концерна „Укроборонпром“.

        Имајући у виду да је Запад на министарска и друга места у украјинској власти после пуча из фебруара 2014-те поставио више странаца, руски лидер Владимир Путин је оценио да се Украјина налази под „спољном управом“ и да је то понижавајуће за њен народ.

        Многи експерти су уверени да се Украјином оперативно управља из амбасаде Сједињених Држава у Кијеву.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари