Путин: Запад „вољу народа“ признаје на Косову, а на Криму не признаје - то је политичка игра

РУСКИ ЛИДЕР ДАО ИНТЕРВЈУ АМЕРИЧКОМ МЕДИЈСКОМ КОНЦЕРНУ BLOOMBERG

Владимир Путин

  • Говорећи о ширењу зоне утицаја, Владимир Путин рекао да Москва нема потребе за тим: „Требало ми је девет сати лета од Владивостока до Москве. То је нешто мање него од Москве до Њујорка, преко целе Западне Европе и Атлантског океана. Зар стварно мислите да ми имамо потребу да ширимо нешто?“

        РУСКИ председник Владимир Путин изјавио је да Запад не жели да призна вољу народа на Криму, као што то чини када је реч о Косову.

        „Ништа се не може урадити против воље народа. А неки наши партнери изгледа да то не схватају“, рекао је Путин у интервјуу за Bloomberg.

        Он је навео пример Крима где, како је рекао, ти партнери покушавају да не виде да је воља људи на Криму, где су 70 одсто њих Руси, а остали говоре руски као матерњи језик - била да се придруже Русији.

        „Они то једноставно не желе да виде. А на једном другом месту, на Косову, видите како се користи воља народа, али не овде. Све ово је политичка игра“, рекао је Путин.

        Говорећи о ширењу зоне утицаја, Путин је рекао да Москва нема потребе за тим.

        „Требало ми је девет сати лета од Владивостока до Москве. То је нешто мање него од Москве до Њујорка, преко целе Западне Европе и Атлантског океана. Зар стварно мислите да ми имамо потребу да ширимо нешто?“, запитао је Путин.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари