Путин: Важно је чиме се изборни штаб Клинтонове бавио, а хакери су споредни проблем

ОДБАЦИО АМЕРИЧКЕ ОПТУЖБЕ ДА ИЗА ХАКОВАЊА СЕРВЕРА ДЕМОКРАТСКЕ ПАРТИЈЕ СТОЈИ РУСИЈА

  • Руски лидер се посебно осврнуо на америчке оптужбе да Москва помоћу публиковања тајних података (Демократске партије) покушава да утиче на исход председничких избора у САД. Другим речима: да ради против Хилари Клинтон, а помаже Доналду Трампу: „За тако нешто је потребно осећати (амерички) нерв и специфичности унутарполитичког живота САД. Нисам сигуран ни да наши стручњаци за САД из Министарства иностраних послова у потребној мери имају осећај за све то“
  • Владимир ПУТИН подвукао да је Москва спремна да сарађује са „сваким кога Американци изаберу за свог председника“. Дакле: и са Клинтоновом и са Трампом. Али, истовремено је обоје критиковао што се у изборној кампањи служе „шок терапијом“

        МОСКВА нема никакве везе са дејствима хакера који су упали у компјутерски систем америчке Демократске партије - рекао је Владимир Путин.

        У интервјуу Блумбергу, оценио је да су покушаји власти САД да то припишу Русији лишени сваког основа: „Ја о том хакерском нападу ништа не знам. Русија се на државном нивоу таквим стварима никада не бави. Влада Русије ни на који начин није повезана са тим инцидентом. Уосталом, и сами знате колико много има хакера у свету, а делују филигрански тако суптилно да своје „трагове“ могу оставити на било ком месту и у било које време… То су ствари које је апсолутно тешко проверити, ако је уопште могуће“.

        Нагласио је да америчке власти преко оптуживања Русије настоје да пажњу сопствене јавности скрену са суштине проблема: „Од хаковања је много важније шта се (упадом на сервере Демократске партије) открило“.

        Још је додао: „Да ли је уопште важно ко је ,провалио’ податке предизборног штаба госпође Клинтон? Важно је шта је тамо било и шта је садржај онога што је дошло до јавности. О томе треба водити дискусију. Не треба одвлачити пажњу јавности од суштине проблема, замењујући је другоразредним питањима преко трагања за оним ко је то учинио“.

        Путин се посебно осврнуо на америчке оптужбе да Русија помоћу публиковања тајних података (Демократске партије) покушава да утиче на исход председничких избора у САД. Другим речима: да ради против Хилари Клинтон, а помаже Доналду Трампу:

        „За тако нешто је потребно осећати (амерички) нерв и специфичности унутарполитичког живота САД. Нисам сигуран ни да наши стручњаци за САД из нашег Министарства иностраних послова у потребној мери имају осећај за све то“.

        Руски лидер је подвукао да је Москва спремна да сарађује са „сваким кога Американци изаберу за свог председника“. Дакле: и са Клинтоновом и са Трампом.

        Истовремено је обоје критиковао што се у изборној кампањи служе „шок терапијом“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари