Билецки: Ако сепаратисти из Донбаса ударе заједно – украјинску армију чека пораз

КИЈЕВСКИ БОРАЦ ЗА ЉУДСКА ПРАВА ТАТЈАНА МОНТЈАН: „ДОЋИ ЋЕ РУСИЈА И СВЕ ВАС ПОВЕШАТИ”

Андреј Билецки

  • Командир неонацистичког батаљона „Азов” и посланик Андреј БИЛЕЦКИ: „Сепаратисти сада свега имају више, од ратне технике до новца. Да ли су спремни технички за локалну офанзиву? Јесу. Јесмо ли спремни да се одбанимо? Локално – да. Али, ако уследи комбиновани удар – са нападом са југа или севера – то ће бити апсолутно друга ситуација. За њу се наш Генералштаб не спрема”

          МЕЂУ Украјинцима се све више шире дешперација, деморализација и паника.

          Већ долази до речи које се раније нису могле чути, бар не јавно.

          Примера ради, вођа добровољачког неонацистичког пука „Азов” и посланик Андреј Билецки изјавио је:

          „Наш Генералштаб рачуна да ће се ратовати по правилима из 2014-те, а ситуација се променила. Удар може доћи из правца Доњецка, али и са југа, условно из правца крима. Моамо бити свесни да Русија има на полуострву моћну војно-поморску групацију и да може наносити ударе и по Херсонској области, и по Одеси, и по Николајевској области. Или по Харковској, Сумској и Черниговској области. Са свих страна. Морамо бити свесни да украјинску армију чека пораз ако Русија и сепаратисти из Донбаса почну истовремени напад на више фронтова”.

           Билецки је посебно нагласио да су снаге „сепаратиста” у последње време „знатно ојачале”:

          „Свега имају више, од ратне технике до новца. Да ли су спремни технички за локалну офанзиву? Јесу. Јесмо ли спремни да се одбанимо? Локално – да. Али, ако уследи комбиновани удар – са нападом са југа или севера – то ће бити апсолутно друга ситуација. За њу се наш Генералштаб не спрема”.

          Готово једнако симптоматично је и ово што је изговорила Татјана Монтјан, познати кијевски борац за људска права, након што је (заједно са новинаром Владимиром Бојком) била приведена на једном граничном прелазу према Пољској:

          „Ускоро ће стићи Русија и све ће вас повешати по телефонским бандерама!”

Татјана Монтјан

          Још је додала: „Ја ћу се томе веома обрадовати”.

          После више перипетија, Монтјан је ипак успела да пређе границу и уђе у Пољску.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари