Путин упад украјинских диверзаната на Крим назвао глупом и веома опасном игром

ОЦЕНИО ДА ЈЕ КИЈЕВ ПРЕШАО НА ТЕРОР И ПОЗВАО ЗАПАД ДА НА СВОЈЕ КЛИЈЕНТЕ ИЗВРШИ ПРИТИСАК

Владимир Путин

  • Руски лидер поручио Кијеву да Русија неће зажмурити на погибију двојице својих војника: „Ми поред овога нећемо проћи тек онако“. Најавио је додатне озбиљне мере, нагласивши - „не само техничке“

        ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин оштро је одреаговао на убацивање на Крим диверзантских група које је припремило Министарство одбране Украјине.

        Руски лидер је тај покуша назвао „глупом и злочиначком акцијом“. Притом је указао да - у створеној ситуацији - нема смисла да се састаје „нормандијска четворка“.

        Кијеву је поручио да се упустио у „веома опасну игру“:

        „На први поглед се може учинити да је то глупа злочиначка акција. Глупа ће (Украјина) на људе који живе на Криму не може позитивно утицати на тај начин. А злочиначка - зато што тако могу настрадати људи. Међутим, то је веома опасна игра јер је Украјина, уместо да тражи путеве за мирно решење, прешла на праксу терора“.

        Путин је додао да у овом светлу треба гледати и на атентат на председника Луганске Републике Игора Плотњицког.

        Према његовим речима, једини смисао предузете акције је у одвлачењу пажње грађана Украјине од њиховог бедног положаја у који су их довели људи који се преко кијевског Мајдана дочепали власти у земљи и „настављају да пљачкају сопствени народ“.

        Путин је поручио Кијеву да Русија неће зажмурити на погибију двојице својих војника: „Ми поред овога нећемо проћи тек онако“.

        Руски лидер је најавио додатне озбиљне мере, али „не само техничке“.

        Онима на Западу који подржавају актуелну украјинску власт поручио је: „Време је да се определите - шта желите. Да се ваши клијенти баве оваквим провокацијама или да се нађе решење за ситуацију у Украјини. Ако желите ово друго - извршите притисак на власт у Кијеву“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари