Бивши шеф CIA Мајкл Морел јавно позвао да се Руси и Иранци потајно убијају у Сирији

МОРЕЛ ЈЕ ПРЕ НЕКИ ДАН ТРАМПА НАЗВАО „РУСКИМ АГЕНТОМ” И ЗАТРАЖИО ДА СЕ ГАЛАСА ЗА КЛИНТОНОВУ

  • Телекандал CBS Морелу је поставио питање: „Заначи ли то да ћемо Иранце и Русе натерати да плате цех – убијајући их?“ Одговор бившег шефа CIA био је амерички каратак: „Да. Само скривено“

          БИВШИ шеф CIA Мајкл Морел – онај који само што је апеловао на Американце да не гласају за Доналда Трампа – јвно је позвао да се Руси потајно убијају у Сирији.

          У интервјуу телеканалу CBS, био је потпуно отворен: „Да би се конфликт у Сирији решио – неопходно је скривено убијати и Русе и Иранце.

          Морел је додао да Сједињене Државе ради овога морају активније подржавати устанике у Сирији:

          „Кад су наше трупе биле у Ираку, Иранци су оружејем снабдевали шиитске бојовнике који су убијали америчке војнике. Иранци су нас задужили да им вратимо мило за драго. Морамо уДесити тако да цех у Сирији плате Иранци. Морамо натерати и Русе да га плате“.

          Морела је интервјуисао новинар CBS Чарли Роуз и он није пропустио прилику да Морелу постави питање: „Заначи ли то да ћемо Иранце и Русе натерати да плате цех – убијајући их?“

          Одговор бившег шефа CIA био је амерички каратак:

          „Да. Само скривено“.

          Додао је да о томе не треба подносити извештаје Пентагону, али је нагласио да је важно да се САД увере да то знају у Москви и Техерану.

          Морел је такође предложио и да се застраши сиријски председник Башар Асад. Уништавањем његове гарде и дизањем усред ноћи у ваздух његових државних институција.

          Изнео је уверење да се само оваквим „притиском“ на Дамаск, Москву и Техеран може доћи до „дипломатског решења за Сирију.

          Треба ли додатно подсећати да је Морел Трампа назвао „руским агентом“ и да је позвао Американце да гласају за Хилари Клинтон.

          Трамп је Морела одмах назвао „пионом Беле куће“ који делује по задатку администрације Барака Обаме.

          У самој Сирији, терористи покушавају да пређу у контранапад и на северу провинције Латакија. Међутим, безуспешно. Понајвише због успешних авио-удара руских Ваздушно-космичких снага које су – само северно од града Кенсаба – уништиле до 90, а раниле преко 100 муџахедина.
 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари