Савченко: Ако у Украјини дође до нове револуције – бићу међу њеним организаторима

НАЈПОЗНАТИЈИ УКРАЈИНСКИ ПОСЛАНИК И ЕВРОПОСЛАНИК ПОНОВО УЗБУРКАЛА СТРАСТИ

Надежда Савченко

  • Надежда САВЧЕНКО предложила званичном Кијеву да затражи опроштај од Донбаса и одмах била оптужена да је „тројански коњ“, односно – да је „државни преврат који је Украјини подметнуо Путин“

          НАЈПОЗНАТИЈИ украјински посланик и европосланик – Надежда Савченко, која је у Русији осуђена за помагање у убиству двојице московских новинара, па била размењена за двојицу Русија које је осудио Кијев – не престаје да изненађује и да дели сународнике. А истовремено: да плаши државни врх на челу са Петром Порошенком.

          Како и не би кад је управо изјавила: „У случају да у Украјини дође до нове револуције – бићу међу њеним организаторима“.

          Још више је узбуркала страсти позивом украјинском државном врху да од Донбаса тражи опроштај!

          Многи су је за ово жестоко осудили, упркос томе што је притом рекла да „обе стране треба да једна од друге траже опроштај“.

          Саветник Министарства унутрашњих послова Украјине Антон Герашћенко, који је истовремено и посланик у Врховној Ради, поручио је Савченко да он неће тражити опроштај од окупатора.

          Саму Савченко назвао је „тројанским коњем“.

          Други познати украјински посланик – Вадим Рабинович – био је ништа мање категоричан: „Савченко – то је државни преврат који нам је подметнуо Путин“.

          Позив Савченко Донбасу да опрости Украјини, такође није прихваћен:

          „За шта ми у њих да молимо опроштај? Зар смо дошли код њих да убијамо цивиле. Не, они су дошли код нас да убијају и разарају!“

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари