NATO објавио да ће остати нуклеарни савез док год постоји нуклеарно оружје

ЗАПАДНА ВОЈНА АЛИЈАНСА НЕ ОДУСТАЈЕ ОД ДАЉЕГ ШИРЕЊА – СЕБЕ ОПРАЛА И СВЕ СВАЛИЛА НА РУСИЈУ

  • Последња дејства Русије и њена политика смањили су табилност, повећали непредвидљивост и изменили ситуацију на плану безбедности. Док се NATO држао својих међународних обавеза, Русија је нарушила вредности, принципе и договоре на којима су почивали односи између ње и алијансе“
  • ФАКТИ: Да није агресија на Ирак, Авганистан, Либију и Србију – можда би се и нашао неки млади мајмун у Африци који би у ово поверовао

          ЗАПАДНА војна алијанса усвојила је у Варшави свој главни документ у којем је дефинисала и своје односе са Русијом.

          У њему се наглашава да NATO није претња никоме и да тежи конструктивним односима са Москвом, али да их „ставља у зависност од држања саме Москве“.

          У истом документу се тврди: „Ми смо, као и досад, спремни за суштински дијалог са Русијом јер желимо да јој предочавамо своју позицију и да смањимо ризике војних инциденара... Ми и даље тежимо конструктивним односима са Русијом – када год дејства Русије то чине могућим“.

          NATO себе потпуно пере од свега и кривицу пребацује на званичну Москву:

          „Последња дејства Русије и њена политика смањили су табилност, повећали непредвидљивост и изменили ситуацију на плану безбедности. Док се NATO држао својих међународних обавеза, Русија је нарушила вредности, принципе и договоре на којима су почивали односи између ње и алијансе“.

          Нимало случајно, у документу се подвлачи: „NATO ће остати нуклерни савез – све док постоји нуклеарно оружје“.

          Западна алијанса такође не одустаје од своје политике „отворених врата“. Другим речима: од даљег ширења.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари