Москва тврди да њени авиони на југу Сирије нису бомбардовали „америчке одреде”

КОНАШЕНКОВ: ГАЂАЛИ СУ ОБЈЕКАТ КОЈИ ЈЕ 300 KM УДАЉЕН ОД ЗОНЕ КОЈУ СУ САД ОЗНАЧИЛЕ

         АМЕРИЧКИ и руски официри – користећи могућности видео-технике – размотрили су реализацију меморантума о избегавању инцидената у ваздушном простору Сирије који су потписали убрзо по доласку ратне авијације РФ у ту земљу.

         Повод је био више него актуелан. Како је изјавио портпарол Министарства одбране РФ, генерал Игор Конашенков, Американци су иступили са тврдњом да је руска авијација намерно бомбардовала „одред опозиције на југу Сирије”. Наводно: „упркос молби САД” да то не чини.

         Генерал Конашенков је по завршетку видео-конференције саопштио:

         „Објекат који је био бомбардована удаљен је преко 300 километара од територије коју су Американци означили као терен на којем делује опозиција која је подржала прекид ратних дејстава! Осим овога, наши авиони су дејствовали у оквирима договорених процедура и ми смо на време обав етили о избору циља коалицију коју предводе САД, а америчка страна није доставила локацију на којој делују одреди који су под њиховом контролом”.

         Конашенков је открио да Русија већ дуже време предлаже Американцима да заједно направе детаљну карту са тачним распоредом снага које делују у Сирији, али да прогреса на том плану и даље нема.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари