ХДЗ предложио Здравка Марића за премијера, а он - прихватио

ВЛАДАЈУЋА ХРВАТСКА СТРАНКА ОЦЕНИЛА ДА ЈЕ ОРЕШКОВИЋЕВА ВЛАДА СТИГЛА ДО КРАЈА СЛЕПЕ УЛИЦЕ

Здравко Марић

  • ФАКТИ: Хајде што је генерални секретар ХДЗ неко ко се презива МИЛОШЕВИЋ! Али кад се још тај Милошевић одазива на име Домагој - није ли мало превише?! Није ли, заправо, двоструко превише?

        ВРХ ХДЗ једногласно је одлучио да се Тихомиру Орешковићу у четвртак изгласа неповерење у парламенту, а да мандатар за састав нове владе буде Здравко Марић.

        Секретар ХДЗ Домагој Милошевић изјавио је после седнице да ће за такву одлуку ХДЗ имати већину у парламенту.

        „ХДЗ мисли да би у великој већини земаља ЕУ, након што су сви свима исказали неповерење у Влади, било природно да премијер сам да оставку“, изјавио је Милошевић новинарима после тросатне седнице Председништва ХДЗ, пренела је Хина.

        Он је додао да је Орешковић сада само технички премијер.

        „Данас смо потврдили Марића као кандидата за мандатара Владе Хрватске. Мислимо да би у већини држава ЕУ било природно да премијер, технички, сам да оставку. Ова Влада је дошла до краја слепе улице“, казао је Милошевић.

        Он је оценио и да „постоји битна разлика између Орешковића и Марића“.

        „Марић разуме контекст, био је у бившим владама, разуме односе. Искуство има и у јавном и у приватном сектору“, казао је Милошевић.

        Марић је рекао да је почаствован овим предлогом.

        „Свестан сам момента у којем се налазимо, треба нам политичка стабилност. Свима је у интересу да се ствари што пре ставе у ред, мир и стабилност“, поручио је Марић.

        На питање да ли страхује да ће га задесити иста судбине као премијера Орешковић јер, као и он, није члан ХДЗ и није учествовао на изборима, Марић је одговорио да је спреман за изазове, али да не жели да спекулише о питањима у вези са страховима или судбини.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари