Колинда доминиканцу Прцели „скресала” да му опрашта то што он њој не опрашта

ХРТ ОПРАЛА РУКЕ ИАКО ЈЕ ЗНАЛА ДА ПРЕНОСИ ДОГАЂАЈ У ЧИЈЕМ ЈЕ ЦЕНТРУ ЧОВЕК КОЈИ СЛУЖИ МИСЕ ПАВЕЛИЋУ

          У ПРОПОВЕДИ на миси у Сплиту, коју је данас директно преносила Хрватска радиотелевизија, свештеник Лука Прцела је рекао да „никако не може опростити”председници Колинди Грабар Китаровић њену изјаву да Независна Држава Хрватска није била независна и да је била злочиначка, а она му је на Фејсбук профилу одговорила да њему његову изјаву опрашта и да се треба окренути будућности.

         „Поштовани господине Прцела, Ви мени не можете опростити моју изјаву, а ја Вама опраштам Вашу. Окренимо се будућности”, написала је председница Колинда Грабар Китаровић на Фејсбуку, преноси Хина.

         Хрватска радиотелевизија, замољена за коментар, одговорила је да „ставови и мишљења који се преносе у директним радијским и телевизијским прјеносима не изражавају ставове и мишљења Хрватске радиотелевизије”, преноси Хина.

         „Хрватска радиотелевизија осуђује сваки облик говора мржње и ограђује се од таквог говора”, пише у кратком одговору ХРТ.

         У Сплитско-макарској надбискупији су за Хину рекли да не могу коментарисати Прцелину изјаву, с обзиром да се ради о доминиканцима, па то може хрватски доминикански провинцијал.

         Лука Прцела је јавности у Сплиту познат по томе што је за време рата у Хрватској почео држати мисе за поглавника (челника) НДХ Анту Павелића, наводи Хина.

         (Танјуг)

 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари