Захарченко позвао украјинске војнике да прелазе на страну Доњецке Републике

ЗАЗИРЕ ОД НАПАДА НА УСКРС, А ОБЕЋАО ИМ - АКО ПРЕДАЈУ - ДА ЋЕ ИХ БОЉЕ ХРАНИТИ ОД ЊИХОВЕ АРМИЈЕ

Александар Захарченко

  • ИШЋЕНКО: Можда ће Американци и ЕУ подстаћи Кијев да нападне Крим - да би присилили Русију на ратна дејства против Украјине. У том случају би руско-украјински рат трајао веома кратко јер је украјинска армија у жалосном стању. Међутим, и брза победа била би својеврсна Пирова победа јер би огромни трошкови враћања украјинске привреде у нормалу пали на терет Русије

        ПРЕДСЕДНИК Доњецке Републике - Александар Захарченко - јавно је позвао украјинске војнике да прелазе на страну ДНР.

        Истовремено им је обећао: чак и ако се само предате - добро ћемо вас хранити, боље него што вас хране у украјинској армији.

        Захарченко се није огласио тек онако: „Сваки дан очекујемо да Украјинци нападну. Ипак се надам да ће Ускрс проћи мирно. Међутим, пошто наши противници воле да нападају на Божић и Ускрс - ако то и овога пута ураде, нека знају да ће то бити крвави ускршњи празници, али не за нас“.

        Захарченко је притом подвукао: „Ми одавно чекамо битку и спремни смо да украјинску армију дочекамо како ваља“.

        У наставку је појаснио своје обраћање украјинским војницима, рекавши:

        „Момци, саветујем вам да више пијете, да будете пијани, биће вам лакше. Гледајте да се предате, ми ћемо вас - за разлику од ваших - нормално хранити. Што се пре предате - пре ћете се вратити својим породицама. А ако пожелите - можете остати код нас. Формираћемо нове батаљоне. Имамо довољно оружја“.

        Захарченко не крије да има амбицију - уколико дође до новог рата - да у састав Доњецке Републике врати Мариупољ. Њен највећи град после самог Доњецка који је, према његовим речима, „под привременом украјинском окупацијом“.

        Један од најбољих зналаца Украјине - Ростислав Ишћенко који је је до државног преврата живео у Кијеву - истовремено је оценио да је могуће да Американци и ЕУ подстицати режим Петра Порошенка да војно удари на Крим - да би Русију увукли у рат.

        Он сматра да је отпочињање тог - или новог рата против Донбаса - можда једини начин који Порошенко има на располагању да консолидује власт.

        Ишћенко је уверен да би руско-украјински рат трајао веома кратко јер је украјинска армија у „жалосном стању“. Међутим, упозорава да би и брза победа била својеврсна Пирова победа јер би огромни трошкови враћања украјинске привреде у нормалу пали на терет Русије.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари