Каријатејн опкољен, завршни напад може започети сваки час

СИРИЈСКА И РУСКА АВИЈАЦИЈА ВЕЋ ТУКУ УТВРЂЕНЕ ТАЧКЕ И ПОЛОЖАЈЕ ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ ОКО ГРАДА

  • Исламистима остављен коридор којим могу напустити град – оставивши тешко наоружање – али су га они одбили
  • Што Асадова армија пре ослободи Каријатејн – то ће пре преузети контролу над стратешки важном саобраћајницом M7 која повезује Дамаск и Палмиру и води даље према Деир ез-Зору

         ВОЈНИ врх у Дамаску почео је да концентрише трупе за напад на град Каријатејн који се налази југозападно од Палмире.

         Како тренутно ствари стоје, већину ће чинити јединице сиријске армије и њој савезнички шиитски одреди либанског Хезболаха и ирачког Имама Алија који су изнели основни терет битке за Палмиру.

         Сиријска и руска авијација већ данас су тукле утврђене тачке и положаје припадника Исламске државе око Каријатејна и унутар тог града у којем се још увек налази и око 15.000 његових становника.

         Исламистима, који засад не показују намеру да препусте град без борбе, надлежна команда сиријске армије већ је упутила ултиматум да се предају и тако избегну судбину бранилаца Палмире.

         У тексту ултиматума – који је био бацан из ваздуха у виду летака, пише: „Обруч око вас се затвара. Оставили смо коридор којим можете напустити град. Имате шансу да сачувате своје животе. Ако у наредна четири сата не напустити борбене положаје и не одете – бићете немилосрдно уништени.

         Пожурите. Спасавајте своје животе.

         Ваши командири су вас издали. Помоћ не очекујте ниоткуда“

         Исламисти су одбацили ултиматум. Пре тога су чак покушали да опколе мање владине снаге које су Каријатејн „држале на оку“.

         Сиријска армија и њени савезници у току дана су заузели готово све висове око града, па завршни напад може свако час започети.

         Што Асадова армија пре ослободи Каријатејн – то ће пре преузети контролу над стратешки важном саобраћајницом M7 која повезује Дамаск и Палмиру и води даље према Деир ез-Зору.

         После ослобађања Палмире – а с обзиром на ситуацију у провинцији Хомс – услови за напад на Каријатејн сматрају се повољним.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари