Украјинска армија поново покушала да пресече магистралу Доњецк-Горловка

И ОВАЈ НАПАД БИО ОДБИЈЕН ИАКО ЈЕ КОРИСТИЛА МИНОБАЦАЧЕ И БАЦАЧЕ ПЛАМЕНА

        УКРАЈИНСКА армија поново је покушала да продре у дубину територије Доњецке Републике. И: опет је то покушала код градића Јасиновата - са намером да пресече стратешки важну ауто-магистралу која спаја Доњецк и Горловку.

        Ни овај покушај није био успешан, другим речима - армија ДНР је напад одбила.

        „Чим је Јасиновату напустила мисија ОЕБС, почела је украјинска минобацачка паљба. Потом је уследио и напад за који су коришћени и бацачи пламена. Међутим, припадници нашег 11-ог гардијског пука одбили су налет многобројнијег противника. Имали смо једног погинулог и пет рањених“ - саопштио је други човек у врху армије ДНР Едуард Басурин.

        Ограничене борбе за део магистрале Доњецк-Горловка код Јасиновате трају од почетка марта.

        Украјинци су у два наврата покушавали да преузму контролу над том саобраћајницом и уз помоћ тенкова.

        Војни врх у Доњецку тврди да је украјинска армија код Јасиновате досад имала преко 30 погинулих и 73 рањена. Међутим, њени укупни губици током примирја су осетно већи.

        Басурин је указао да Украјина код Авдејевке управо изгубила још пет војника који су „зашли на сопствено минско поље и изгинули“. И то, како је нагласио, сведочи о „ниском нивоу професионалне обучености припадника украјинске армије“.

        Басурин је додао да је украјинска армија код Докучајевска грешком отворила ватру на своју извиђачко-диверзантску групу и побила четворицу њених чланова.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари