Сиријска армија опколила Каријатејн и опкољенима понудила – да положе оружје

ЖЕСТОКЕ БОРБЕ ВОДЕ СЕ И НА ПРИЛАЗИМА АНТИЧКОМ ГРАДУ ПАЛМИРА

  • Асадова армија напада и насеља Бадма, Ел-Јунисија и Ел-Наџија у којима Џебхат ан-Нусра брани продор ка свом главном упоришту – граду Џиср еш-Шугур, који се налази у провинцији Идлиб

         СИРИЈСКА регуларна армија опколила је снаге Исламске државе у Каријатејну, главном њеном упоришту на југоистоку провинције Хомс.

         Током данашњег дана из хеликоптера је опкољенима бацала летке са позивом да положе оружје.

         Истовремено је летке бацала и изнад суседних насеља Тел-Биса и Тејр-Мала, која су под контролом одреда сиријске Ал Каиде (Џебхат ан-Нусра).

         У једном од летака пише: “Обруч се затворио. Оставили смо вам мали коридор за излазак. Имате последњу шансу да спасите своје животе. Пожурите да бисте остали у животу. Ваши командири су вас издали, помоћ не можете добити ниоткуда”.

         Асадове снаге истовремено су започеле напад на околину древног града Палмире. У току су жестоке борбе.

         Сиријска армија главни удар изводи са југа, уз подршку артиљерије и руске авијације.

         У Дамаску се тврди да Исламска држава у борби за Палмиру већ има десетине мртвих.

         Борбе се воде и на северозападу Сирије. Владине снаге нападају положаје Џебхат ан-Нусре и протурских одреда на граници између сиријских провинција Латакија и Хама. Најжешће борбе се воде на падинама планина око града Серманија.

         Сиријска армија напада и насеља Бадма, Ел-Јунисија и Ел-Наџија у којима Џебхат ан-Нусра брани продор ка свом главном упоришту – граду Џиср еш-Шугур, који се налази у провинцији Идлиб.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари