Почеле и анкетне манипулације на штету Доналда Трампа

ЈЕДНА АНКЕТА НАВОДНО ПОКАЗАЛА ДА БИ ГА И КЛИНТОНОВА И САНДЕРС ПОБЕДИЛИ

  • Анкету обавила агенција ORC, по наруџбини телевизије CNN, а тобоже је показала да би – за разлику од Трампа – Клинтонову победили и Тед Круз и Марко Рубио иако међу бирачима-републиканцима стоје три пута слабије од милијардера

         ХИЛАРИ Клинтон би на председничким изборима 8. новембра победила Доналда Трампа, али би их изгубила од сенатора са Флориде – републиканца Марка Рубиа.

         Ово је резултат анкете агенције ORC, урађене по наруџбини телевизије CNN.

         Овакав резултат – с обзиром да Рубио има међу бирачима републиканцима најмање три пута мању подршку од Трампа – крајње је проблематичан и вероватно је у функцији покушаја да се директно смање Трампове шансе за номинацију републиканске партије за председника САД. То, највероватније, објашњава и зашто су се овакви резултати овакве анкете појавили баш 1. марта. Данас је, наиме, у САД – “суперуторак”, дан предизбора (прајмериз) у 12 америчких савезних држава.

         Независно од свега, CNN је објавио да би Клинтонова наводно добила 52 одсто, а Трамп 44 одсто гласова. 

         Иста анкета је наводно показала да се према Трампу негативно односи 59 одсто анкетирани (негативни рејтинг), а према Клинтоновој 53 одсто.

         Други део анкетне подвале гласи овако: Рубио би победио Клинтонову са 50:47 одсто гласова.

         Подвала има и додатак: и тексашки сенатор Тед Круз би против Клинтонове извукао више него “нерешено” (49:48) одсто.

         Они које стоје иза анкете, у њу су уградили и могућност да Клинтонова – због скандала са коришћењем приватног мејла док је била државни секретар – ипак буде присиљена да напусти изборну трку. Објавили су да је анкета тобоже показала да би њен демократски супарник – сенатор из Вермонта Берни Сандерс – на председничким изборима победио сву тројицу републиканских главних претендената на Белу кућу.

         Тобоже би победио Круза са 57:40, Трампа са 55:43, а Рубиа са 53:45 одсто гласова.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари