Украјински олигарх: Политика САД у Украјини је доживела крах

МИЛИЈАРДЕР ДМИТРИЈ ФИРТАШ: УКРАЈИНСКО РУКОВОДСТВО ЈЕ – ПОЛИТИЧКИ БАНКРОТИРАЛО

Дмитриј Фирташ

         УКРАЈИНСКИ олигарх Дмитриј Фирташ, чије богатство се процењује на три милијарде долара, оценио је да је политика САД у Украјини претрпела крах.

         У интервјуу бечком листу Kurir, а он се у Аустрији већ две године брани од екстрадиције САД, он је актуелну кијевску власт назвао „политичким банкротом” и нагласио:

         „Америчка стратегија у Украјини је доживела фијанско. Колико видим, Украјином управљају снаге извана, а још управљају – веома неефикасно”.

         Фирташ је у наставку рекао: „Политика САД  није нарочито успешна ни на Блиском Истоку и другде. Од тога највећу штету има Европа. Надам се да Европа не жели да 45 милиона Украјинаца постану мигрантски покрет”.

         Олигарх је истовремено нагласио да је ризик распада Украјине „засад мали”, па оценио:

         „Али, зато је распад украјинске владе већ у току. Та влада мора пасти. Не зато што изводи непопуларне рефрме, већ зато што нема никакве резултате”.

         Објаснио је да сви украјински политичари много говоре и подвукао: „Премијер Јацењук и председник Порошенко били су на много инвестиционих форума, али не могу да покажу – кад би им неко то затражио – ни један пројекат у који би имало смисла инвестирати”.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари