Меркелова у новогодишњој поруци признаје да страхује од раскола у земљи

КАНЦЕЛАРКА ПОЗВАЛА СУНАРОДНИКЕ ДА НЕ ПОДЛЕЖУ

„РАСИСТИЧКИМ РАСПОЛОЖЕЊИМА“

Ангела Меркел

  • Апеловала на „грађане Немачке“ да буду сложни и да верују да ће земља имати само користи од интегрисања миграната у „европско друштво“. Па упозорила: „Не треба ићи за онима који са хладноћом у срцу, чак са мржњом, суде о томе шта значи бити Немац и настоје да друге искључе из тог појма“

        НЕМАЧКА канцеларка Ангела Меркел позваће сународнике да не подлежу расистичким расположењима да не би дошло до раскола међу самим Немцима - објавио је у електронском издању Der Spiegel.

        Утицајни магазин цитира ове речи Меркелове: „Не треба ићи за онима који са хладноћом у срцу, чак са мржњом, суде о томе шта значи бити Немац и настоје да друге искључе из тог појма“.

        Канцеларка у новогодишњој поруци сународницима уопште не сумња у исправност своје одлуке да позове у Немачку и прихвати огромну реку избеглица. Штавише, отворено је апеловала на „грађане Немачке“ да буду сложни и да верују да ће њихова земља имати само користи од интегрисања миграната у „европско друштво“.

        Чак је била потпуно отворена, нагласивши: „Од успешне интеграције миграната - Немачка ће имати и економску и социјалну корист“.

        Der Spiegel тврди да је имао увид у текст њене новогодишње поруке и открио - да ће ове године, по први пут, на малим екранима бити титлована и на арапском и енглеском језику.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари