„Влада ЕУ“ предложила да се формира европска агенција за чување граница и обала

НЕМАЧКА ПОЛИЦИЈА НАПРАВИЛА ПЛАН ЗАТВАРАЊА ГРАНИЦЕ СА АУСТРИЈОМ

  • ФАКТИ: Немачки план предвиђа чак „три линије заштите“. Тако ће, нема сумње, и бити. Што би Александар Вучић рекао: Ангела Меркел „држи реч“. Само ће он границе Србије држати отвореним. Он је већи „католик“ од папе (Меркелове)!

        ЕВРОПСКА комисија је предложила да се формира европска агенција за чување граница и обала, која ће појачати контролу граница ЕУ и зауставити неконтролисани прилив спољних миграната у земље ЕУ, изјавио је први заменик председника ЕК Франс Тимерманс.

        „Ефикасно управљање спољним границама је у интересу свих земаља ЕУ“ - рекао је Тимерманс, говорећи на пленарном заседању Европског парламента у Стразбуру.

        У уторак је саопштено да је немачка савезна полиција израдила план затварања границе с Аустријом, који предвиђа формирање три линије заштите.

        Немачка канцеларка Ангела Меркел је у понедељак први пут с говорнице партијског конгреса својих хришћанских демократа позвала на смањење броја избеглица.

        Европска гранична агенција Frontex је 10. новембра саопштила да су спољне границе ЕУ од 1. јануара до 1. новембра 2015. године прешло милион и двеста хиљада илегалних миграната, што је апсолутни рекорд у историји ЕУ. При том, Frontex није дао никакве процене колико случајева је могло да остане незабележено од стране европских граничних структура.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари