Рогозин открио да Русија ради на „средствима за обуздавање Запада”

FORBES: ЗАПАД ЧИНИ СВЕ ДА РУСИЈУ ИЗБАЦИ СА ЕНЕРГЕТСКОГ ТРЖИШТА ЕВРОПЕ

Дмитриј Рогозин

         НЕКЕ државе чине све што могу да Русију што пре изгурају са енергетског тржишта Европе – оценио је магазине Forbes.

         „Турска је нова Украјина. Извини, Украјино. Прошлог месеца Турска је напала руски Су-24 и самим тим забила клин између себе и Русије. А Москва јој је због тога увела санкције” – наглашава исти лист.

         И наставља: „Турске компаније брине могуће смањивање испорука течног гаса из Русије због политичке ситуације и већ се за то спремају. У Турској се не говори само о гасу из Алжира, него и из САД. Међутим, реални задатак у свему је – координирано истискивање руских енергетских компанија из Европе”.

         Forbes подсећа да је амерички државни секретар Џон Кери – у време разговора о Турском току – вршио притисак на владу Грчке да се од руског гаса окрене америчком.

         Мада није реаговао на писање америчког магазина, већ је имао у виду целину односа своје земље са Берлином, Бриселом, Лондоном и Вашингтоном, утицајни потпредседник владе РФ Дмитриј Рогозин изјавио је да Русија ради на томе да се заштити од могућег војног конфликта са Западом. Чак је изговорио оно што из Москве годинама нико није: да Русија ради на средствима за обуздавање Запада.

         „Бирамо таква средства обуздавања која се неће баш свидети потенцијалном агресору. Радимо на средствима обуздавања (Запада) упркос томе што објективно процењујемо да је наш економски потенцијал мањи”.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари