ПУТИН: Терористи имају намеру да са Блиског Истока дестабилизују целе друге регије

„НАША ОПЕРАЦИЈА У СИРИЈИ ЈЕ ПРЕВЕНТИВНА, А ЈАСНО ЈЕ ДА СМО У СТАЊУ ДА ОДБИЈЕМО СВЕ ПРЕТЊЕ”

Владимир Путин

  • Истакао да је Русија током 2015. већ спречила 20 терористичких напада, а да је у оквиру специјалних операција ликвидирала 112 терориста и бандита, укључујући 26 вођа. Ухапшено је више од 560 чланова терористичких формација

         ТЕРОРИСТИ који су се укотвили у Сирији планирају да дестабилизују нове регионе, изјавио је председник Русије Владимир Путин на пријему у част високих официра који су постављени на командне функције.

         „Створивши базне позиције у Сирији и низу других земаља Блиског Истока, терористи су правили и настављају да праве планове за даљу експанзију, за дестабилизацију целих региона - нагласио је он. - Врбовали су и настављају да врбују у своје редове борце из многих држава, између осталог, нажалост, и из Русије и земаља Заједнице Независних Држава”.

         Путин је подсетио да је као превентивну меру Русија започела операцију у Сирији. Шеф руске државе је поново нагласио да је војна помоћ Русије тој земљи у потпуном складу са руском војном доктрином и међународним правом.

         „Операција је већ потврдила да је Русија спремна да адекватно и ефикасно одговори на терористичке и било које друге претње нашој земљи” - казао је председник РФ.

         Путин се захвалио руским војницима и официрима који учествују у операцији у Сирији на храбрости.

         Председник Русије ја затражио да Федералне службе безбедности да активније открива везе руских терориста са међународним.

         „Суштински је важно откривати везе бојовника из наше земље са међународним терористичким групацијама и њиховим покровитељима” - изјавио је он на церемонији.

         Шеф руске државе је истакао да су припадници ФСБ у 2015. години спречили 20 терористичких кривичних дела. У оквиру специјалних операција ликвидирано је 112 терориста и бандита, укључујући 26 вођа. Ухапшено је више од 560 чланова терористичких формација.

         Председник Русије се захвалио припадницима ФСБ на том послу. Он је истакао да у светлу нестабилне ситуације у свету борба против тероризма у Русији постаје све актуелнија.

         „Треба и даље деловати исто оволико енергично и ефикасно” - нагласио је шеф руске државе.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари