СТОЛТЕНБЕРГ: Црна Гора иде снажно напред, али не знам каква ће бити децембарска одлука

НАРЕДНЕ НЕДЕЉЕ У ПАРЛАМЕНТ У ПОДГОРИЦИ СТИЖЕ NATO-ДЕЛЕГАЦИЈА

        „ЦРНА Гора је заиста направила напредак у реформама и препознато је да Црна Гора иде снажно напред, у шта сам се уверио и приликом посете Подгорици пре неколико месеци", казао је данас генерални секретар NATO-а Јенс Столтенберг.

        „Напредак је уочљив и на пољу владавине права и на пољу реформи безбедносних и војних служби”, рекао је Столтенберг на прес конференцији након министарске конференције Савеза.

        Он, на питање црногорских медија, није могао да предвиди да ли ће на децембарској конференцији министара вањских послова земаља NATO-а бити консензуса чланица везано за позив Црној Гори. Столтенберг је казао да ће делегација Северноатлантског савеза наредне седмице посетити Подгорицу те да ће се састати са представницима парламента.

        „То ће бити део припрема за министарски сусрет у децембру када ћемо и донети одлуку о позиву. У овом моменту не могу да пресуђујем о тој одлуци али могу да кажем да је Црна Гора остварила напредак и да ће се то констатовати у децембру”, казао је Столтенберг.

        Министарска конференција NATO-а данас у Бриселу протекла је у знаку сукоба на Блиском Истоку, дешавањима у Азербејџану, али и руским инцидентом у ваздушном простору Турске и избегличке кризе која потреса Европу.

        Вијести
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари